Itt a nagy visszatérés: Willi Orbán már a jövő héten elkezdheti az edzéseket – sajtóhír

Térdoperációja után öt hónappal edzésbe állhat a legértékesebb magyar játékos, Willi Orbán, aki így nagy valószínűség szerint a Bundesliga újraindulását követően pályára léphet.
Fotó: www.bild.de

Mint ismert, még 2019. október 30-án, a Wolfsburg elleni Német Kupa-találkozón szenvedett térdsérülést az RB Leipzig védője, Willi Orbán, akit ezt követően meg is kellett műteni és biztosan kihagyta volna a magyar válogatott Bulgária elleni Eb-pótselejtezőjét, ami azonban a koronavírus-járvány miatt végül elmaradt márciusban.

A legértékesebb magyar játékos állapotával kapcsolatban ezúttal már pozitív híreket osztott meg a Bild, valamint edzője, Julian Nagelsmann is. A német sportlap úgy tudja, hogy a

12-szeres válogatott hátvéd a jövő héten már edzésbe állhat,

miután a kontrollvizsgálatok mindent rendben találtak, így bevethető lesz az RB Leipzig számára is, miután újraindul a járvány miatt felfüggesztett bajnokság.

– Most már egészen jól mozog, a szünet jól jött a számára. Mivel úgy tűnik, hogy lassan minden visszaállni a normális kerékvágásba, lehetséges, hogy néhány meccsen pályára léphet az idei szezonban – nyilatkozta Nagelsmann.

A jelentős tömegeket vonzó események, így például a sportmérkőzések tilalmát Németországban augusztus 31-ig meghosszabbították. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a labdarúgó Bundesliga folytatódhat, de szurkolók biztosan nem lehetnek a lelátókon. A Német Labdarúgó Liga (DFL) jövő csütörtökön virtuális tanácskozáson dönt a bajnokság lehetséges újraindításának időpontjáról és feltételeiről. A folytatás azért is rendkívül fontos a legtöbb klub számára, hogy a televíziós közvetítések jogdíjainak köszönhetően elkerülje a csődhelyzetet – írta szerda este az MTI.