Sallai Roland az RB Leipzig ellen 1-1-re végződő múlt szombati bajnokin ütközött a magyar válogatottbeli csapattársával, Willi Orbánnal. A játékot rövid ápolás után folytatta ugyan, azonban nem maradhatott végig a pályán, a 80. percben le kellett cserélni.

A mérkőzést követően Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője a következőképpen nyilatkozott a 24 éves magyar játékos állapotáról.

Megütötte a térdét, meg kell vizsgálnunk, hogy minden rendben van-e. Az orvosok szerint jól néz ki a sérült testrésze, de egyelőre a futás nehezére esik – mondta akkor a szakember a dpa német hírügynökségnek.

A Kicker szerdai beszámolója szerint az MRI-vizsgálat nem mutatott ki súlyos sérülést, a következő napokban derül csak ki, Sallai pályára léphet-e a Wolfsburg ellen.

A Bundesliga 8. fordulóját követően a Freiburg tizenhat ponttal a negyedik, a Wolfsburg tizenhárom pontjával a 6. helyen áll.

Egy bosszantó sérülés és egy fura szabály törte ketté a magyar légiós egyik álmát: “Sosem értettem azzal egyet, hogy…” – nagy veszélyben a vb-selejtezők is