Öt hónapja nem léphetett már pályára klubjában, a német Freiburgban és így persze a magyar válogatottban sem Sallai Roland.

A támadó még november közepén sérült meg, az első hírek szerint viszont nem volt komolynak tűnő a baj, rövid kihagyást jósoltak neki. A támadónak akkor egy vérömleny keletkezett a combjában, és akkor az a döntés született, hogy műtétre nincs szükség, csak pihenőt irányoztak elő neki, ami megoldja majd a problémákat. Nem így történt.

Sallai nem lett jobban, emiatt kihagyni kényszerült a Freiburg téli edzőtáborozását is, majd március elején úgy döntött a német csapat orvosi stábja, hogy a magyar légiós mégis operációra szorul, a hasfalnál történt beavatkozást el is végezték sikerrel Berlinben.

Akkor legalább újabb hat hetest kényszerpihenőt jósoltak a támadónak, aki a németországi beszámolók szerint most vissza is tért: a ligainsider.de cikke szerint Sallai és a hasonló sérülés miatt ugyancsak hónapokat kihagyó Florian Kath is edzésbe állt Freiburgban.

Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy Sallaira a hosszú szünet miatt sok munka vár még, így edzője, Christian Streich már csak a következő idényben számolhat vele komolyan. Ez minden bizonnyal azt is jelenti, hogy a Marco Rossi vezette magyar válogatottban is az őszi Eb-selejtezőkön láthatjuk majd legkorábban a 21 éves játékost.