A szeptemberi ETO-Nyíregyháza NB II-es bajnoki hajrájában súlyosan megsérült a hazaiak játékosa, Szimcso Viktor. A találkozó 93. percében Gulyás Máté, a Szpari rutinos középpályása azonnali piros lapot kapott, amikor beleszállt a győriek 21 éves támadójába.

A fiatal játékost végül a mentőnek kellett elvinnie az ETO Parkból, a diagnózis pedig hosszú kihagyást sejtetett: Szimcso bal térdében elülsőkereszt- és belsőoldalszalag-szakadást szenvedett, de leszakadt a porc is.

Horror sérülést okozott a Szpari támadója Gulyás a 93.percben. Szimcso egy évre kidőlt.

Gulyás Máté szándéka nehéz félreértelmezni, páros lábbal méterekről szállt bele a győriek támadójába, akit végül mentőnek kellett elvinnie az ETO Stadionból. A WKW ETO FC Győr gólerős támadója olyan súlyos keresztszalag szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá. Érthetetlen és durva szabálytalanság, nincsenek rá szavak.

Közzétette: ETO FC Győr hivatalos oldala – 2019. szeptember 18., szerda

A kárpátaljai születésű Szimcsót októberben meg is műtötték, és persze nem játszhatott az NB II időközben lefújt idényében, azóta tartott rehabilitációja, amely nemrég új szakaszához érkezett, hiszen a játékos bekapcsolódhatott a labdás tréningekbe.

Szerencsére az elvégzett teszt alapján kezdem megközelíteni a tavaly nyári állóképességem. Örülök, hogy már a társakkal mozoghatok, igaz, egyelőre korlátozásokkal, az ütközéseket elkerülve. Ha a továbbiakban nem történik semmi probléma és a terv szerint haladunk, akkor másfél-két hónap múlva leszek képes a kilencvenperces terhelésre, a bajnokság kezdetére pedig teljes mértékben bevethető leszek – mondta Szimcso a Blikknek, hozzátéve, hogy a koronavírus-járvány alaposan megnehezítette a rehabilitációs munkát.

Másfél hónapon keresztül csak videóanyagok alapján tudtam dolgozni. Az edzésekről felvételeket kellett készítenem, ezek alapján konzultáltunk, de a felmerülő hibákat fizikailag nem tudtuk kijavítani – tette hozzá.