Egyre nehezebb helyzetben az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás. Nem elég, hogy a vasiak a legutóbbi fordulóban 2-1-re kikaptak az ETO FC Győr vendégeként, ahol a lefújás után az öltözőben “alázták meg” az igazgató, még egy sérülés is nehezíti a dolgukat.

A klubhonlap tájékoztatása szerint a Haladás egyszeres magyar válogatott balhátvédje, Predrag Bosnjak a vasárnapi mérkőzés első félidejének végén cserére szorult, miután a 34 éves játékosra az egyik hazai játékos rácsúszott az Achillesére.

A rúgás eredménye

A mozdulat olyannyira szerencsétlenre sikerült, hogy a Haladás játékosának nem csak bal lábának Achillese, hanem a bokája és a bokája alatti csontja is megsérült. A röntgen kimutatta, hogy szerencsére törés és szakadás sehol sincs, viszont három-négy napig nem állhat lábra (nem is tud) a játékos – és nagyjából három-négy hétig biztosan nem futballozhat. Azaz ebben a naptári évben már nem léphet pályára Bosnjak. Hamarosan tüzetesebb orvosi vizsgálat vár “Pedróra”, aki addig is különféle kezeléseket kap.

A szabálytalanságot lefújta a játékvezető, viszont lapot már nem kapott a vétkes játékos.

Bosnjak az elmúlt egy év alatt másodjára sérült meg súlyosan. Legutóbb tavaly decemberben vállsérülést szenvedett, bal vállában elszakadt a szalagja és artroszkópiás beavatkozással műtötték meg a szerbiai Újvidéken egy híres vállspecialista, prof. Srdjan Ninkovic segítségével.