A tavaszi szezon harmadik mérkőzését követően az egyik edzésen szenvedett sérülést a Vasas gólerős támadója, Birtalan Botond, akinek egy szerencsétlen mozdulat következtében meghúzódott a térdszalagja, a vádlijában pedig részlegesen elszakadt az izom. A jelenleg 13 gólnál járó csatár a klubhonlapon felidézte a szituációt, valamint arról is beszélt, milyen állapotban van jelenleg.

– Éppen a támadásvezetéseket gyakoroltuk, a védők ellen játszottunk. Tóth Bence labdát szerzett, én megtámadtam, ő csinált egy ütemcselt, majd megpróbáltam hirtelen irányt változtatni, de rosszul sikerült a kitámasztásom. A lábam nyújtott helyzetben oldalra csuklott, ráadásul roppanást is lehetett hallani, ami miatt

azonnal megállt a játék és mindenki futott hozzám. Nagyon megijedtünk, hiszen általában egy keresztszalag-szakadást kísér ilyen hang.

Számos vizsgálat következett, s végül kiderült, hogy a térdszalagom szerencsére “csak” meghúzódott, ám a vádlim már nem úszta meg ennyivel, leszakadt 3 centi izom. Szükség volt néhány hétre, míg gyógyul a lábam, de a stáb végig mellettem állt. Gaál Miklós erőnléti edzővel egyeztetve a múlt héten már elkezdtem a futóedzéseket, szerencsére semmi fájdalmat nem érzek. Mivel a belső oldalszalag is meghúzódott a térdemben, így még nem tökéletes minden mozdulat – nyilatkozta a 31 éves játékos.

Birtalan hozzátette, a futóedzés első napján kocogás volt előírva számára, majd a második napon a gyorsabb tempójú futásra is jól reagált a szervezete. Az iramváltásos futásokat is elkezdhette, de a sprintelést egyelőre még nem próbálta, nem fokozatosak a tréningek.

– Türelmesnek kell lennem, hiszen közel 8 hetet hagytam ki. Úgy gondolom, ha a futással jól haladok, mellette pedig elvégzem a kiírt comberősítő- és mobilizációs gyakorlatokat úgy, hogy továbbra sem fogok fájdalmat érezni, akkor hamarosan teljes értékű edzésmunkát tudok majd végezni – zárta a klubhonlapon Birtalan.