A csakfoci.hu még március végén elsőként számolt be arról, hogy a Puskás Akadémia 31 éves védekező középpályása, Varga József combizom-sérülést szenvedett, és emiatt Németországban megműtötték.

Értesüléseinket a rutinos játékos megerősítette,

miután a minap a klub hivatalos youtube-csatornájának nyilatkozott az állapotával kapcsolatban, valamint a rehabilitációs időszakról is szót ejtett.

Sajnos rásérültem a korábbi sérülésemre, ennek következtében megoperáltak március 18-án Németországban. Utána kint elkezdtem a rehabilitációmat, majd hazatértem és karanténba kerültem. De hálistennek a klub biztosította azokat az eszközöket, hogy otthon folytatni tudjam a rehabilitációmat. Amióta letelt a karantén, azóta minden egyes nap végzem az előírt gyakorlatokat – kezdte Varga József. – Abban bízok, hogyha ezt a rehabilitációs időszakot sikeresen végigcsinálom, akkor magam mögött tudom hagyni a sérülésekkel teli egy évet. A kedvem is jobb lesz, és bízok benne, hogy a csapat hasznára tudok lenni a pályán, nemcsak a a hétköznapok során az edzéseken. Nehéz úgy segítséget nyújtani a csapatnak, hogy nem lehetek ott a pályán.

A 34-szeres válogatott középpályás a napi programját ismertette.

Napi szinten végzek erősítő gyakorlatokat. A sérült lábrészemet most kezdtük el erősíteni, és ezenfelül van pár gyakorlat is a felsőtestrészemre is. Elég hosszúak az edzések, de nem bánom, mert ezt az időszakot újfent fel kell áldoznom azért, hogy utolérjem magam.

Végül azt is elmondta, mikor végezhet labdás gyakorlatokat.

Leghamarabb három-négy hét múlva elkezdhetem a labdás edzéseket. Jelenleg a nyolcadik hetemet fogom kezdeni a műtét után. Egy ilyen sérülést követően leghamarabb 12 hét után lehet visszatérni. Bízom benne, hogy sikerülni fog. Ha nem, akkor sem leszek elkeseredve, hiszen ez a bajnokság sajnos valamilyen szinten nekem már elúszott. Nagyon úgy néz ki, hogy már nem tudok pályára lépni ebben a szezonban. De a következő szezont majd teljesen egészségesen fogom elkezdeni a többiekkel együtt– fogalmazott Varga, aki összesen 24 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a felcsútiak színeiben, és egy gólt szerzett két év alatt.

Németországban műtötték a felcsútiak válogatottját – egyelőre nem tér haza