Szántó Tamás még a 2018. márciusában lejátszott Altach elleni bajnokin szenvedett súlyos térd-, illetve porcsérülést (károsodása), így a műtét elkerülhetetlen volt a 24 éves középpályás esetében. Kevesebb, mint három hónap telt el, amikor a következő műtét szükségessé vált. 2019-ben kellett volna visszatérnie az együtteshez, ám a folyamatos fájdalmak lehetetlenné tették a visszatérést. Újabb operáció következett, újabb szezont hagyott ki a 2010 óta a bécsiek kötelékébe tartozó labdarúgó.

2020-ban véget ért a szenvedésekkel teli élet Szántónak, hiszen 97 mérkőzés és körülbelül 900 nappal a sérülése után visszatért, és már a csapattal együtt a bad tatzmannsdorfi edzőtáborban készül a következő idényre.

Sokak számára újonc vagyok, mert még soha nem edzettem és nem játszottam velük. Szeretnék minél előbb százszázalékos állapotban lenni, és szeretném megmutatni, mit tudok – mondta a spox.com osztrák kiadásának a támadó középpályás.

Korábban a bécsi sportigazgató, Zoran Barisic kijelentette, még nem mondott le a korábbi utánpótlás-válogatott játékosról.

A labdás edzéseken látott formája miatt bizakodóak vagyunk – nyilatkozta a klubvezető.

Szántó összesen 46 tétmeccsen játszott a Rapid első csapatában, és ötször volt eredményes, valamint kiosztott három gólpasszt is.