Mint az ismeretes, Jerome Boateng a szerdai Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntőn szenvedett izomsérülést, és nem is tudta folytatni a játékot. A német válogatott hátvéd a találkozó 34. percében egy hosszabb sprint után a combját fájlalva rogyott a földre.

A Bild információi szerint el is szakadt az izom a 29 éves játékos combjában, és megközelítőleg hat hetet kell kihagynia. Ez az információi sokkolhatja a bajorok szimpatizánsait, hiszen a csapat egyik kulcsembere sem a Real Madrid elleni sorsdöntő visszavágón, sem pedig a Frankfurt elleni Német Kupa döntőn nem tud majd pályára lépni.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya sem lehet nyugodt, hiszen pont a világbajnokság rajtja körüli időpontra teszik Boateng visszatérését. Amennyiben elhúzódik, az azt jelenti, hogy az oroszországi tornát is kénytelen lesz kihagyni, ami komoly érvágás lehet a Nationalelf számára.

A német lap megjegyzi, hogy nem ez az első eset, amikor Boatengnek hosszabb időt kell kihagynia combsérülés miatt. A 29 éves hátvéd, 2017 májusától egészen szeptemberig hasonló problémával küzdött. Vagyis az sincs kizárva, hogy legrosszabb esetben a hat hét helyett újra négy hónapot vesz igénybe a gyógyulás.