A Bundesligában szereplő RB Lepizig játékosai is rendszeresen járnak hidegterápiás kezelésre, így természetesen a csapat kapusa, Gulácsi Péter, valamint a magyar válogatottba meghívott Willi Orban is sok esetben mínusz 110 fokban regenerálódik.

Az Endo Plus Service Kft. a hidegterápiás kezelésre szolgáló kriokamrákat is forgalmazza Magyarországon. A terápiáról és magáról a kamráról, Wieszt Attila, az Endo Plus Service Kft. ügyvezető igazgatója beszélt.

 – Számos tudományos munka bizonyítja a hidegterápia hatékonyságát a gyulladáscsökkentésben, a fájdalomterápiában, vagy mozgásszervi rehabilitációban. A sportorvoslásban és a professzionális sportban a test lehűtésének pozitív és jótékony hatásait alkalmazzák a teljesítmény növelése és a gyorsabb regeneráció érdekében. A sportolók igazi „adrenalin bombáról” és hatalmas endorfin felszabadulásáról számolnak be rögtön azután, hogy kijönnek a kriokamrából. Professzionális sportolók esetében a hidegterápia szinte alapkövetelmény minden egyes, nagy erőfeszítést igénylő fizikai megterhelés után, mivel ez a terápia biztosít lehetőséget az izomfáradság okozta izomfájdalom megelőzésére. Ezen túlmenően, a fizikai megterhelés előtt történő teljes test hidegterápiás kezelés lehetőséget nyújt a rövid távú teljesítményfokozásra – tulajdonképpen, egy „teljesen legális és természetes dopping” a szervezet számára.

A teljes test hidegterápiát Japánban fedezték fel 1980-ban. A teljes test hidegterápia azt jelenti, hogy a szervezetet fizikailag rövidtávú kezeléssel extrém hidegnek (-85C° – -110C°) tesszük ki. Rövid távon a -110C°-ra hűtés számos pozitív reakciót indít el a szervezetben. Az Endo Plus Service Kft. itthon piacvezető az orvosi műszerek, kórházi anyagok és eszközök forgalmazásában, és hosszú évek óta szerves része a hazai sportnak, ráadásul a cég több csapatot is segít. Terápiás készülékek széles választékban a terapiashop.hu oldalon kaphatók. (Támogatott tartalom)