Súlyos sérülést szenvedett szerdán, a Nyíregyháza-Békéscsaba (6-3) bajnokin Gyurján Bence, a hazaiak játékosa. A futballistának két térdszalagja szakadt el, és még ennek is “örülnie kell”.

– Kaptam egy indítást, és úgy éreztem el tudom tolni a labdát Ribánszki Laci mellett. Ő úgy jött ki ahogy ilyenkor tanítják, de nagyot ütköztünk. Azonnal lezsibbadt a lábam, és tudtam, hogy nagy a baj, néhány másodpercre nem is emlékeszem. Tegnap elkezdtem nézni az összefoglalót, de aztán a jelenet előtt inkább lezártam a laptopot, talán jobb ha nem látom. Aznap este nagy fájdalmaim voltak, ma már jobb, de mankóval tudok csak közlekedni. Ribánszki Lacival tavaly egy csapatban futballoztunk, azonnal elnézést is kért, és nem is haragszom rá, hiszen tette ő is a dolgát. Egy szerencsétlen szituáció volt – mondta Gyurján Bence a Nyíregyháza honlapján, ahol hozzáteszik:

tüzetes vizsgálat után kiderült, hogy az egyik oldalszalag és a keresztszalag is részlegesen szakadt el, így nincs szükség műtétre, és három hónapot kell kihagynia a labdarúgónak. Műtét esetén minimum fél év lett volna.

Gyurján sérülése videón:

– Felkészültem a legrosszabbra, már azt terveztük, ki és mikor műt majd. Aztán ma a vizsgálat után mikor közölték, hogy nem kell operálni, nagyon boldog voltam, megkönnyebbültem. Lézeres kezelésekre kell járnom és Darabos Balázs erőnléti edzővel külön tréningeken kell részt vennem, mert meg kell erősíteni a combomat. Ha minden rendben lesz, a tavaszi felkészülést a többiekkel kezdhetem – fogalmazott Gyurján Bence.

Megúszta a műtétet a súlyos sérülést szenvedő magyar játékos – videó