A 20 esztendős középpályás az Augsburg elleni 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen sérült meg. Az ifjú tehetség a mérkőzés 60. percében lépett pályára, és 16 perccel később kényszerű cserére szorult. A vizsgálatok után megállapították, hogy a jobb combizma húzódott meg – írja a szurkolo.sk.

A felkészülés elején minden rendben zajlott. Két mérkőzésen is pályára léptem, a sérülés a harmadik felkészülési mérkőzésen jött az Augsburg elleni. A találkozón csereként léptem pályára a 60. percben két csapattársammal együtt 0-1-es állásnál. Az eredményt sikerült 2-1-re megfordítanunk, de sajnos az egyik sprint alatt meghúzódott a combizmom. A 75. percben kénytelen voltam elhagyni a játékteret. Ez óriási balszerencse. A sérülés tényét a combizom húzódást a mágneses rezonancia is megerősítette – értékelt Bénes László a futbalsfz.sk portálnak.

Úgy tűnik 4-5 hét kihagyás vár rám. Az edzőm és az orvosi stáb is úgy véli a lehető leghamarabb visszatérek a pályára. Én is nagyon remélem, hogy a lehető leghamarabb ismét a pályán lehetek, hogy segítsem a csapatot – tette hozzá a fiatal játékos.

Bénes így kénytelen kihagyni a Bundesliga rajtját, amely augusztus 24-én kezdődik, míg csapata egy nappal később augusztus 25-én a Leverkusen ellen kezd hazai pályán.

Korábban a Győrben is megforduló játékos tavaly a VVV Venlo elleni felkészülési mérkőzésen kezdő volt, majd a 64. percben viszont egy rossz mozdulat után a lábfejében eltört egy csont, ezért operációra kényszerült. A beavatkozás sikeresen zajlott, a 20 éves középpályás csaknem három hónapot volt kénytelen kihagyni.