Botka Endre a szeptember 2-án, az NB I 7. fordulójában a Ferencváros-MOL Vidi FC rangadóján a kezdőben kapott volna helyet, de az akkori információk szerint a bemelegítés során megsérült, és helyette Sigér Dávid játszott a 2-2-es döntetlennel véget érő találkozón.

A 24 éves hátvéd hosszabb ideje csípőproblémákkal bajlódott , és nem volt olyan alkalom, amikor végig tudott volna edzeni a társakkal az elmúlt hetekben, valamint az MRI-vizsgálat is kimutatta a sérülését, amit maga a játékos is megerősített.

A fájdalom erősödött és most jutottunk el arra a szintre, hogy beavatkozást igényel. Az elmúlt fél évben minden nap fájdalmakkal edzettem, a kocsiból ki-be szállásnál éreztem, ezért döntöttünk úgy, hogy vége, meg kel műteninyilatkozta korábban a zöld-fehérek alapembere a Kossuth Rádiónak, akinek esetében elkerülhetetlen volt a műtéti beavatkozás, amelyre szerdán került sor Londonban.

Az operáció során minden rendben zajlott, a játékosra hónapokig nem számíthat Szerhij Rebrov vezetőedző. Botka természetesen a közösségi oldalán is üzent a szurkolóknak.

Sikeres műtéten vagyok túl, minden rendben zajlott. Szombaton már a pályán leszek! A viccet félretéve köszönöm a segítséget és a támogatást (…) Az éjszaka is rendben volt, most jöhet egy jó reggeli, délután pedig már mehetek is haza – írta védő az Instagramon.

A műtéttel kapcsolatban a csapatorvosa, Dr. Pánics Gergely árult el részleteket.

Endre csípőartroszkópos beavatkozáson esett át, amely jól sikerült. Az operációt Ernest Schilders professzor végezte el Londonban, a játékos ma haza is térhet, a rehabilitációját itthon folytatja. Először részterheléssel, majd teljes terheléssel fog járni, a szobakerékpározás a sebgyógyulás után megengedhető, a rehabilitáció pedig az operációt végző orvos protokollja szerint történik – mondta a fradi.hu-nak a csapatorvos.

Botka előzetesen tagja volt a magyar válogatott 23 fős keretének, amely Finnország és Görögország ellen készült, de mivel műtét várt rá, így Marco Rossi szövetségi kapitány helyette az Újpest játékosát, Litauszki Róbertet hívta be a két NL-mérkőzésre.