A szlovák válogatott legutóbbi két válogatott meccsén kezdőként szereplő csatár így természetesen a Magyarország elleni, március 21-i nagyszombati Eb-selejtezőn sem játszhat majd.

A szerdai edzés végén egy csapattársammal csaptam össze épp, amikor éreztem, hogy valami elpattan a térdemben. Azonnal az öltözőbe kísértek, aztán röntgenre. A keresztszalagom elszakadt, pénteken meg is műtenek Augsburgban. Ha minden jól megy, négy hónapon belül is felépülhetek akár annyira, hogy edzhessek, és akkor hat hónap múlva a pályán is lehetnék. Nagyon el vagyok keseredve, már akkor sem hittem el a történeket, amikor még az eredményekre vártam – mondta Adam Zrelák a szlovák szövetség honlapjának.

A 24 éves csatár 4-szeres válogatottnak mondhatja magát, de ősszel már kezdőjátékosnak számított a nemzeti csapatában, az Ukrajna elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen első gólját is megszerezte címeres mezben.

Zrelák a negyedik olyan játékos, aki biztosan nem lesz ott a szlovák válogatottban a Magyarország elleni Eb-selejtezőn sem: a múlt héten hárman is lemondták a válogatottságot, köztük a csapatkapitánnyal.