Mi pontosan a vakolat?

Ez egy olyan anyag, amely habarcsszerű állagot vesz a megfelelő előkészítést követően, s aztán ezt különböző felületekre visszük fel, például a falra, a mennyezetre, valamint a pillérekre.

Mire is jó a vakolat?

A Hozo hőszigetelés webáruház minőségi vakolatai között megtalálhatóak a díszítő- és a szinezővakolatok egyaránt. Ezek alkalmasak arra, hogy egyrészt esztétikus felületet hozzanak létre, másrészt pedig óvják a falat a külső hatásokkal szemben. Természetesen az utóbbinak a falak külső vakolása esetében van igazán nagy jelentősége.

Mi mindent várjunk el egy minőségi vakolattól, és mire figyeljünk a választás során?

Egy igazán jó, minőségi vakolat azonfelül, hogy külsejében megfelel az esztétikai elvárásoknak, hozzátesz a meglévő hőszigeteléshez, valamint hangszigeteléshez is. A választás során semmiképpen sem feledkezhetünk meg arról, hogy mind a választott hőszigetelő anyagokkal, mind a vakolóhabarccsal kompatibilisnek kell lennie.

Abban az esetben, ha az összeillés nem megfelelő, akkor elégtelen tapadás és más problémák is előfordulhatnak a szépen kivitelezett vakolattal is. Ezt nyilvánvalóan mindenki el szeretné kerülni, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen összetevőket válogatunk össze az ingatlan komplett szigeteléséhez. 

Amennyiben bizonytalanok vagyunk, érdemes segítséget kérni vagy olyan komplett hőszigetelő rendszert választani, ahol ennek megvalósítása maradéktalanul megvalósul.

Természetesen fontos kérdés az is, hogy milyen színekben gondolkodunk, s elképzeléseinket követve érdemes választanunk az elérhető színskálából. A világosabb színekhez ideális a Fit Bronz Díszvakolat mellett dönteni, míg sötétebb színekhez a Fit Silver termékcsalád lesz a tökéletes választás.

Elégedettek kizárólag akkor leszünk a végeredménnyel, ha a díszvakolat megfelelő szemcsézettségű felület kialakítására alkalmas, valamint összetétele alkalmassá teszi arra, hogy a színét is hosszú időn keresztül megőrizze. 

Hiszen egy vakolat nem rövid távra szól, akár 30 éven keresztül is megfelelő minőségűnek kell maradnia. Erre pedig kizárólag akkor lesz képes, ha minőségi alapanyaggal és szakszerű kivitelezéssel valósul meg.

Egy kültéri fal esetén ráadásul még fontosabb a magas színvonal, hiszen akár olyan dolgokkal is számolnunk kell, hogy a falnak csapódik egy labda vagy más fizikai behatás éri, s ilyenek teljesen véletlenül is előfordulnak, tehát csak azzal nem lehet elhárítani a problémát, hogy azt mondjuk, vigyázni fogunk rá. Ehelyett a megfelelő anyagokat válasszuk, s nem érjük be kevesebbel, mint a tökéletes kivitelezés!