Az autóbérlés jövője

Már a nagy kölcsönzéssel foglalkozó cégek is kezdik beismerni, hogy a villanyautóké a jövő. Sőt, mit jövő? A jelen! Nemrég látott napvilágot, hogy a Hertz, aki nagy név a nemzetközi autóbérlési piacon, 100.000 Teslát rendelt. Letették a voksukat az elektromos hajtás mellett.

Két gyenge pontja van még jelenleg ennek az elektromosautós-bérlésnek. Egyrészt, ha valaki siet, és tényleg nem fér bele 20-30 perc töltés, akkor számára nem opció. Bár talán ilyen eset nincs sok, mivel már simán vannak 300-400 km-es hatótávok is, azért még érdemes megemlíteni.

A másik, inkább jellemző gyenge pont a töltőhálózat kiépítettsége. Sajnos vannak olyan területek, ahol még ritkán vannak csak villámtöltők, lassabbak is alig. Mi van, ha pont ott nincs egyetlen egy sem, ahol épp szükség lenne rá? Vagy ha van is, nem biztos, hogy vannak szabad töltők. Ez lehet egy szűk keresztmetszet jelenleg. Az USA-ból például számos helyről érkeznek fényképek a közösségi médiákra, hogy sorban állnak a töltőnél a Teslák.

Viszont ha visszatérünk a Hertzre, akkor ők két oldalról is próbálják orvosolni ezt, azaz eléggé előrelátóak. Egyrészt elég nagy hatótávú modelleket választottak a Model 3-asok személyében. Másrészt pedig kiépítik a saját töltési infrastruktúrájukat, amire nagy szükségük is lesz.

Mikor érdemes elektromos autót bérelni?

Most, hogy beszéltünk kicsit a buktatókról is, érdemes megnézni azt is, hogy mikor kiváló választás egy elektromos autó kölcsönzése. Nézd meg a 101 EV Park bérelhető autóit, és látni fogod, hogy elég széles a választék. Ez a kínálat pedig sok lehetőséget nyit meg előttünk.

Tökéletes lehetőség ez számunkra, hogy végigteszteljük az összes elérhető típust. Ennél jobb dolgunk nem is lehetne autóvásárlás előtt! Bőven van időnk minden típusra még akkor is, ha csak 1-1 napra béreljük ki őket. Garantáltan jobban meg fogjuk ismerni a különböző autókat, mintha csak nézegetnénk róluk videókat, vagy olvasnánk róluk az interneten. Én kötelezővé tenném vásárlás előtt!

Aztán ott vannak a nagy alkalmak is, amikor jól jön egy vagány Tesla, amivel be tudsz állítani. Esküvők, baráti összejövetelek, osztálytalálkozók vagy bármilyen rendezvény, ahol jó sokan vannak, és tudsz egyet villantani.

Előnyök

Egy villanyautó bérlése számos előnnyel jár, ami mellett nem mehetünk el csak úgy. Nézzünk most ezek közül kettőt.

Az egyik ilyen az, hogy ezzel környezetbarát közlekedési módot választunk. Ennek megfelelően nem is füstöljük tele a lakókörnyezetünket, káros anyagoktól mentesen tudunk megérkezni bárhová.

Amennyiben van lehetőségünk ingyenes töltőknél megállni és visszatölteni az áramot, akkor akár üzemanyagköltség nélkül is abszolválhatunk egy bérlési időszakot.