További előnye a keretrendszereknek, hogy időről időre megjelennek hozzájuk biztonsági frissítések, feladva a leckét a hackerek számára. Ezenfelül nagyon könnyen lehet a keretrendszerrel készült weboldalakat fejleszteni, hiszen számos előre megírt modul tartozik hozzájuk, jó részük ráadásul teljesen ingyenesen használható.

Milyen tárhelyet érdemes venni Drupal alapú weboldalhoz?

Ha Drupal keretrendszerrel készül a weboldalad, akkor igencsak kézenfekvőnek tűnik hozzá Drupal webtárhelycsomagot vásárolni, ha pedig Joomlás honlapod van, akkor Joomlára optimalizált tárhely lehet az ideális. Sokakban felvetődik azonban a kérdés, hogy valójában megéri-e külön ilyen speciális tárhelyekre előfizetni, vagy megteszi bármilyen? Pusztán divatos elnevezések ezek, vagy annál többről van szó azért?

Ha nem vagy jártas a programozásban, akkor érdemes olyan helyen tárhelyet vásárolni, ahol anélkül is telepíteni tudod a Drupalt, hogy meg kellene fizetned ehhez egy programozót. Nos, egy Drupal optimalizált tárhely esetén a Softaculous alkalmazással néhány kattintással tudod végrehajtani a telepítést, amiért súlyos tízezreket is elkérhet egy szakember. Minek fizetnél valamiért, amit te magad is el tudsz végezni villámgyorsan és biztonságosan? Softaculous nélkül azonban könnyen bele lehet bonyolódni a dologba.

Ha mindez nem győzne meg arról, hogy érdemes Drupal optimalizált tárhelyet venni a Drupal alapú weboldalnak, akkor érdemes tudnod, hogy bár a keretrendszerek segítségével könnyen lehet weboldalakat építeni, sokan is támadják az ilyen honlapokat. A rosszindulatú személyek folyton keresik a rést a pajzson, ám a Drupal optimalizált tárhelyeket speciális védelemmel látják el éppen ennek okán. Az AB Plusznál például fejlett CXS FTP és WEB védelmet vetettek be, így alig akad olyan Drupal oldal, amit fel tudnak törni a hackerek.

Drupal webtárhely esetén is vannak csomagok

Miután az igények eltérőek Drupal weboldalak esetében is, így magától értetődő, hogy nem csak egy Drupal webtárhelycsomag létezik. Az alapcsomaghoz 2 GB SSD tárhely mellett korlátlan addon domain jár a tárhelyen, továbbá korlátlan mysql és e-mail-cím, magyar cpanel táhelykezelő és SSD RAID-10 rendszer is tartozik az előfizetéshez.

A csomagok között az AB Plusz esetében két jelentős különbség van. Az egyik az a tárhely mérete, ami 2 GB és 20 GB közötti, a másik pedig az, hogy az alapnál nagyobb csomagok mindegyikéhez ingyen jár a .hu domain. Ez egy igazán nagyvonalú kedvezmény.

A webtárhelycsomagokért éves díjat kell fizetni. Amint befizeted az összeget, máris küldik e-mailben a webtárhely használatba vételéhez szükséges belépési adatokat. Ha szeretnéd, ezek birtokában azonnal megkezdheted a weboldalad feltöltését és a hozzá tartozó e-mail-címeket is be tudod állítani.