A Kerékpárwebshop.eu munkatársai évek óta foglalkoznak a kerékpár-értékesítés mellett szervizeléssel, így első kézből kapja meg a legprofibb tippeket, hogy sok szezonon át szelje a kilométereket a bringájával.

Száguldás, szerelem

Amikor beköszönt a jó idő, végre drótszamárra pattanhat és élvezheti a száguldást… az első karbantartás után. 

A portalanítást követően ellenőrizze a gumik állapotát, a fékeket, működnek-e a váltók rendesen, a küllők épek-e, vagy mozog-e valamelyik, a láncot érdemes kenőanyaggal kezelni. Az ülés és a kormány magasságát az Önnek ideális méretűre állítsa be, ügyelve arra, hogy stabil legyen.

Igazából egész évben tanácsos szemmel tartania a bicikli állapotát a biztonságos közlekedés érdekében. A szükséges védőfelszerelésen túl jó, ha van kéznél egy defektjavító készlet, amit használni is tud. Így legalább az első szervizig még éppen el tud vele tekerni.

Ha kedvet kapott a kerékpározáshoz, a Kerékpárwebshop.eu kínálatában biztos, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt. Akár az egész család számára be tudja szerezni nem csak a bicajokat, de a nélkülözhetetlen kiegészítőket is.

Szakszerűen tegye el télire

Mindenképp fedett, de a legjobb a zárt tér a bicaj átteleltetésére, hiszen a csapadéktól berozsdásodnak az alkatrészek. Ha mondjuk egy erkély áll a rendelkezésére, akkor szerezzen be egy takarófóliát is, amivel nem csak az esőtől, hótól és napfénytől védi meg, hanem a rászálló portól is. A por elleni zsákot meghálálja a pincében vagy garázsban tárolt bringa is.

Mielőtt azonban hosszú hónapokra búcsút int a vasparipának, tisztítsa meg a szennyeződésektől, és jó alaposan kenje be a láncot. A jó alaposant értse úgy: jó alaposan. Jusson abból a kenőanyagból a láncszemek közé is! 

A köpenyt is vizsgálja meg tüzetesen, mielőtt téli szünetre küldené a bringát, ne maradjon benne tüske vagy szilánk. Ha az utolsó használatoknál észrevette, hogy lötyögős a kerék, akkor most nézze meg a hiba okát. Lehet, hogy csak a kerékanya vagy a patentszár lazult ki, amit egy határozott meghúzással orvosolni tud.

Állítva vagy lógatva?

A tiszta, leápolt járgány elhelyezése a következő pont. Örökös kérdés, hogy melyik a jobb: a vázánál fellógatva, vagy egyszerűen letámasztva a fal mellett? Ha a kerékpárját kérdezné, akkor azt válaszolná, hogy számára a váznál történő felakasztás egy ötcsillagos szálloda wellnessélményét nyújtja. Szóval, ha van rá lehetőség, akkor éljen vele, hogy kímélje a gumikat. De ha ez nem kivitelezhető, akkor az is megteszi, ha teljes nyomásra felfújja a kerekeket, és hetente ellenőrzi, hogy nem eresztett-e le. Ha már annyira kifogyott a levegő, hogy az abroncs a gumit és a belsőt a talajhoz nyomja, akkor fújja fel újra teljes nyomásra.