Mit jelent pontosan a lúdtalp?

A lúdtalp viszonylag könnyen összetéveszthető más, lábat érintő deformitások tünetegyütteseivel. Ezért kiemelten fontos, hogy ortopéd szakorvos állapítsa meg a lúdtalp meglétét. Ebben az esetben a harántboltozat megsüllyedése, illetve teljes hiánya jelenti a problémát. A legsúlyosabb kórkép, mikor a teljes lábfej a talajhoz simul. A Lurkócipő minőségi gyermekcipőket forgalmazó webáruház munkatársai erről a témáról meséltek. 

Ideális gyógykezelés az egészséges lábakért

A szakember a lúdtalp súlyosságát figyelembe véve határozza meg a kezelés menetét. A legsúlyosabb esetekben a műtét lehetősége is szóba kerülhet a láb optimális terhelésének biztosítása érdekében, azonban tízéves kor alatt ez nem ajánlott, hiszen a szervezet és a csontozat még fejlődésben van. 

Megelőzésképpen és kezelés gyanánt is hatásos lehet viszont a lúdtalptorna is. A lényege, hogy a lábfejet mozgató izmok megerősödjenek, és a helyes tartásra ösztönözzék a lábat, emellett pedig a vérkeringésre is jótékony hatással vannak a rendszeresen végzett gyakorlatok. 

Miért fontos, hogy milyen cipőt visel a gyermek?

A cipők tekintetében a minőséget mindig szem előtt kell tartani, hiszen az olcsóbb, silányabb gyártmányok a láb fejlődését akár negatív irányba is befolyásolhatják. Hároméves kor felett a szakorvos ajánlhatja supinált cipő viselését is. Ezek a lábbelik különleges kialakításúak, kifejezetten a lábfej és a talp izmainak “megdolgoztatásának” céljából lettek kifejlesztve. A talprész a bokánál emelve van, így a boka befelé dőlését a megfelelő pozícióba korrigálja.

A supinált cipőket, illetve szandálokat a lúdtalp mellett bokasüllyedés javítására is eredményesen alkalmazzák. 

A Lurkócipő webáruház minőségi, főleg magyar gyártók bőrből készült hagyományos és supinált cipőit, szandáljait, illetve téli csizmáit forgalmazza, bőséges választékkal. A honlapon nemcsak ezek a különleges cipők találhatóak meg, de hasznos, érdekes írások is, melyek segítik a szülőket az eligazodásban és az ideális lábbeli kiválasztásában. A deformitások számos kellemetlenséggel, sőt, fájdalommal is járhatnak a gyermekek számára, azonban gondoskodással és minőségi cipővel ezek mind megszüntethetőek. A gyermekeknek megmarad a gondtalan gyermekkor és a szabad mozgás öröme. Válasszon Ön is a Lurkó gyerekcipő webáruházat!