A régi idők, szépek voltak vagy sem, elmúltak. Manapság minden valamirevaló bringás kerékpárkomputert használ, vagy ha még nem, akkor már erősen vágyik rá.

GPS az alapja mindennek

Egyre szaporodnak ezen a területen is az innovációk, a GPS-alapú rendszerek közül pedig csak elsőre érezhető könnyűnek a választás. A valóság az, hogy ahány kerékpáros, nagyjából annyi igény merülhet fel. Az ideális modell kiválasztásához pedig érdemes végiggondolni, milyen adatokat kívánunk tárolni, és milyenek a kerékpározási szokásaink. 

Mindent mérnek, és még annál is többet

Ezek a mai kütyük már tényleg mindent képesek mérni, elemezni, mégsem kerülnek megfizethetetlenül magas összegekbe. S valljuk be, az átlagos bringás csak a sebességet és a letekert út hosszát szeretné látni, csak a kicsit fanatikusabbakat foglalkoztatja edzésterv, pulzusszám, földrajzi magasságkülönbség és egyéb nyalánkságok. Ezért a kerékpáros komputerek termékpalettája is éppen olyan sokszínű, mint például a mobiltelefonoké. Van, aki csak a legegyszerűbb funkciókra utazik, mások a mindenségre vágynak, luxuskivitelben.

Azonban a profik sem biztos, hogy a legdrágább, legbonyolultabb darabbal járnak a legjobban. Érdemes mérlegelni, hogy az extra funkciók valóban megérik-e az árukat, vagy többet tenne hozzá a sportteljesítményhez, ha az árkülönbözetet inkább egészségesebb táplálkozásra vagy egy sporttáborra, utazásra költenénk. Ha viszont van mit rászánni a vásárlásra, a határ a csillagos ég.

Három kategória, rengeteg funkció

A lépcsőzetesség itt is létezik: kapható a piacon alacsonyabb, közép- és felsőkategóriás kerékpárkomputer is. Van vezetékes vagy vezeték nélküli, a csúcskategória pedig kalóriát is számol, pedálfordulatot tárol, szintemelkedést mutat, hőmérsékletet mér és iránytűt, térképet is magában rejt.

Egyes típusok okostelefonhoz is integrálhatóak, így a kijelzőjük nem csak a kerékpározással kapcsolatos adatokat mutatja, hanem az érkező telefonhívásokat és üzeneteket is megjeleníti. 

Segítenek a szakértők

A márkák és típusok közötti eligazodást szakemberek segítik. Ha szeretnél beszerezni magadnak egy modern kerékpárkomputert, de bizonytalan vagy, melyikre lenne igazán szükséged, akkor mindenképpen érdemes olyanok tapasztalatait meghallgatni, akik hosszú évek óta járatosak a témában. A Bikepro.hu kerékpár webshop nem csak az ország legszélesebb kínálatával vár, hanem hozzáértő kollégiákkal és számos elolvasható, letölthető anyaggal, amelyek segítik szinte bármely kerékpáros témában való elmerülésedet.

Sose félj hallgatni a legjobbakra, tanulni azoktól, akik már előtted járnak! Sok fáradságot, időt és pénzt takaríthatsz meg segítségükkel!