A kanapék percek alatt arculatot válthatnak!

Pánikra semmi ok. Könnyen előfordulhat, hogy a felújítás hevében olyan bútordarabok is célkeresztbe kerülnek, amik éppen aktuálisan nem lecserélhetőek. A szoba hangulatához passzoló takaró kiválasztásával a probléma egyetlen gyors mozdulattal megoldható. Hiszen az ágy leterítésével az új köntösbe öltöztetés szó szerint megvalósulhat. A lényeg, hogy a kiszemelt pléd illeszkedjen stílusában a közegéhez. Főleg a színek harmóniájára érdemes odafigyelni, de ez nem jelenti azt, hogy a kontrasztos árnyalatok nem férnek meg egymás mellett. Néha a vakmerő ötletek azok, amik a leglátványosabb végeredményt garantálják.

Természetesen a praktikusság is fontos szempont, így az az igazán befutó textília, amelyik könnyen mosható, gyorsan szárad és nem igényel vasalást. A foltok, szennyeződések ilyen módon pillanatok alatt eltüntethetőek.

takarók és plédek persze nemcsak “öltöztető” feladatkört tölthetnek be. Mindennapos takarózásra is tökéletesek. A vásárlásnál külön érdemes odafigyelni az ággyal alkotott összhang biztosítására, na meg a testre szabott paraméterekre.

A kanapék csak cserejátékosok?

Viszont, ha van mód a cserére, a váltásra, akkor nincs más hátra, mint előre. Sokan úgy vélik, hogy a kanapék nem teljesértékű fekhelyek, mert tulajdonképpen csak kiegészítő bútordarabok. Néha legfeljebb elhever valaki rajtuk, de nem állandó alvásra teremtettek. S ezért nem is érdekes, hogy mennyire kényelmesek.

A helyzet az, hogyha csak öt percnyi meccsnézésről is van szó, akkor sem érdektelen, hogy mennyire komfortos a közeg. Ha a kiszemelt bútordarab kényelmetlen, akkor az az öt perc is kínkeservessé válhat. Márpedig ki akarna csupán csak öt percet ülni egy izgalmas focimeccs előtt? Szóval a mindenkori maximális kényelem biztosítása elsődleges cél. Még az esztétikus jellemvonásoknál is lényegesebb!

Aztán következhetnek a külsőre vonatkozó jellemzők, amik végül a nappali, hálószoba karakterét is nagymértékben befolyásolhatják.

Így a felújítás és átformálás igazán látványossá, szemeket gyönyörködtetővé és sikeressé válhat!