A Fradi tíz emberrel is megverte a 85 percig nem támadó Diósgyőrt - videók, tabella

Már a 6. percben emberhátrányba került Isael piros lapja miatt, de Szignyevics góljával így is legyőzte a Ferencváros a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 5. fordulójának zárómeccsén. A vendégek a hajráig semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura.
Dudás Gábor 2019. szeptember 1., vasárnap 19:58
Már a 6. percben emberhátrányba került Isael piros lapja miatt, de Szignyevics góljával így is legyőzte a Ferencváros a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 5. fordulójának zárómeccsén. A vendégek a hajráig semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura.
Szerző: Dudás Gábor 2019. szeptember 1., vasárnap 19:58

I. félidő:

Egy Zubkov-kapufa vezette fel a mérkőzés egyik legfontosabb jelenetét: a 6. percben - nem sokkal a jobb oldali lécen csattanó ukrán lövést követően - Isael lépett oda túl keményen Váginak, Bognár játékvezető pedig azonnal kiállította a brazil támadó középpályást. Vági megsérült, le is kellett cserélni, később kiderült, hogy a combjára kapott talpalás komoly gondot azért nem okozott.

Isael később bocsánatot kért nyilvánosan is tettéért - kattints! 

A 25. percben tovább tetéződtek a Fradi bajai: Botkát rúgta meg a Vágit váltó Polgár, a bíró pedig büntetőt ítélt. Bőle lapos és gyengén helyezett 11-esét azonban kivédte Danilovic egy gyors mozdulattal.

A 31. percben nem sok híja volt, hogy a második hazai piros lapot is kiossza Bognár: Tamás Márk megrángatta az ukrán Zubkov mezét, aki "büntetésként" megrúgta a diósgyőri védőt. A játékvezető végül mindkét játékosnak sárgát adott.

Innen is volt azonban lelki ereje és lendülete a címvédőnek a vezetés megszerzéséhez. A 37. percben Civic egy jó csel után balról adott be, a leshatárról bemozgó Szignyevics pedig közelről a kapuba terelte a labdát (1-0).

Az első félidő végül úgy zárult le, hogy a tíz ember ellen futballozó DVTK a kaput sem találta el, sőt, nem is nagyon próbálta meg.

II. félidő:

A fordulás után a Fradi visszább vett a tempóból és várt a Diósgyőrre, amely ugyan picit többet próbált építkezni, de semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura. Jól jellemzi a helyzetet, hogy az 58. percig kellett várni az első olyan miskolci kísérletre, amely kaput is talált - Tabakovic ívelt fejese nem okozott gondot Dibusznak.

A kevésbé eseménydús időszakban Zubkov alig a bal kapufa mellett elsuhanó lökete jelentett izgalmat, az FTC pedig kézben tartotta a meccset emberhátrányban is, köszönhetően a DVTK passzivitásának is.

A hajrára azért megélénkült a mérkőzés, a Diósgyőr az utolsó bő öt percben többször jutott el a kapuig, mint az előző 85-ben összesen. Tóth blokkolt lövésében vagy Brkovic fejesében több is lehetett volna, de gól már nem született. Az FTC tíz emberrel gyűjtötte be a három pontot, a DVTK viszont visszacsúszott az utolsó helyre az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Ferencváros - DVTK 1-0 (Szignyevics 37.) - piros lap: Isael (6.)

A meccs krónikája percről percre itt - kattints!

Olvastad már?
Rebrov: "Elfáradtunk tíz emberrel, nem Bőlének kellett volna lőnie a 11-est" - a Diósgyőr félt a Fraditól
Szergej Rebrov elégedett volt azzal, hogy csapata szinte a teljes meccsen emberhátrányban futballozva is legyőzte a Diósgyőrt. Fernando szerint a DVTK félt és nem volt meccsben sokáig vasárnap este.
Elolvasom

Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz