Fotó: www.theguardian.com

Pörög a piac: Madridban tárgyaltak a Tottenham klasszisáról, igazolt az AC Milan és a City – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 7., szerda 21:36
Fotó: www.theguardian.com
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 7., szerda 21:36

ANGLIA

Tottenham: A Spurs és a Juventus megegyezett Paulo Dybala 70 millió eurós vételáráról, így már csak az angol klubnak kell dűlőre jutnia az argentin támadóval a személyes igényeiről. (Goal)

Minden eddiginél nagyobb összeget, 65 millió fontot ajánlott a Spurs a Sporting középpályásért, Bruno Fernandesért, ám a portugálok továbbra sem hajlandóak 70 millió font alatt eladnia az egyik legjobb játékosukat. (Goal)

Arsenal: L'Équipe szerint a Chelsea brazil hátvédje, David Luiz megtagadta a részvételt a csapat szerdai tréningjén, mert az Arsenalhoz szeretne igazolni. Sajtóhírek szerint két londoni klub már fel is vette a kapcsolatot egymással.

Nyolc szezon alatt csupán 70 tétmérkőzésen lépett pályára Carl Jenkinson az Arsenalnál, miután több sérülés is hátráltatta, valamint három idényen keresztül a West Ham kölcsönjátékosa volt. Szerdán azonban hivatalossá vált, hogy végleg elhagyja a londoniakat, miután hároméves szerződést kötött a Nottinghammel.

Everton: 70 millió fontot plusz James McCarthy és Cenk Tosun játékjogát ajánlották a Crystal Palace-nek Wilfried Zaháért, ám ezt a Palace elutasította. (Goal) Az AS Monaco világbajnok védője, Djibril Sidibe érkezése azonban szinte már biztosnak tekinthető, miután a francia csapat vezetőedzője, Leonardo Jardmi elismerte, hogy egy évre kölcsönben a liverpooliakhoz szerződik.

Manchester United: Kedden váratlanul jelent meg a hír a nemzetközi sajtóban, hogy a Premier League átigazolási szezonjának csütörtöki zárása előtt még megpróbálja leigazolni az MU a Tottenham egyik legjobbját, Christian Eriksent, ám ezúttal a talkSport már azt írja, hogy a "Vörös Ördögök" letettek a dán klasszis megszerzéséről. (BBC Sport)

A brazil Esporte arról számol be, hogy az MU 60 millió eurót ajánlott az Ajax-szélső, David Neresért, ám ezt elutasította a holland klub. A szerda délutáni órákban pedig már hivatalossá is volt, hogy a brazil játékos meghosszabbította kontraktusát az Ajaxnál.

Manchester City: A bajnoki címvédő Manchester City szerződtette Felix Correiát, a Sporting Lisszabon 18 éves labdarúgóját. Az U19-es portugál válogatott szélső brit sajtóértesülések szerint 3,2 millió fontért igazolt Angliába. Correira a júliusi U19-es Európa-bajnokságon - ahol a portugál válogatott a döntőig menetelt - mind az öt találkozón pályára lépett. A portugál játékos a manchesteriek negyedik nyári szerzeménye az egyaránt spanyol Rodri és Angelino, illetve az amerikai Zack Steffen után. (MTI)

Watford: A Watford labdarúgócsapata szerdán szerződtette az angol válogatott csatárt, Danny Welbecket. A 28 éves csatárnak júniusban lejárt a szerződése eddigi együttesénél, az Arsenalnál, így az előző idény végén 11. helyezett Watford ingyen szerezte meg a játékjogát - adta hírül a klub honlapja. A 42-szeres válogatott Welbeck az előző öt idényt töltötte a londoniaknál, előtte nevelőegyesülete, a Manchester United játékosa volt, ám bokasérülése miatt tavaly november óta nem játszott. A támadójátékos 2008 óta 206 Premier League-találkozón 42 gólt lőtt. (MTI)

Norwich: Hivatalosan is szerződtették a Sevillától a 26 éves középpályást, Ibrahim Amadout. A francia labdarúgó egy évet töltött a spanyol csapatnál, amelyben 17 bajnokin lépett pályára, ezúttal pedig kölcsönben érkezett a Norwich-hoz.

16.5 millió fontot ajánlottak a francia Lorient támadójáért, Alexis Claude-Maurice-ért, aki az előző idényben 14 gólt lőtt a másodosztályban. (Le Telegramme)

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: Amennyiben nem sikerül leigazolni a Manchester Unitedből Paul Pogbát, úgy az erőforrásaiket a PSG-ben játszó Neymarra fogja összpontosítani a klub. (ESPN)

Atlético Madrid: Tárgyalásokat folytatnak a Spursszel a dán csillag, Christian Eriksen átigazolásáról. (The Telegraph)

OLASZORSZÁG

Napoli: 23 millió fontot kérnek a Tottenham által kiszemelt Elseid Hysajért. (Goal)

Fiorentina: Kevin-Prince Boateng visszatért Olaszországba, és a Fiorentina labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A firenzei együttes két évre szóló megállapodást kötött a 32 éves, berlini születésű, de ghánai válogatott labdarúgóval, aki a 10-es mezben játszik majd. Sajtóhírek szerint előző klubja, a Sassuolo egymillió euróért (325 millió forintért) vált meg tőle, míg a játékos szezononként 1,3 millió eurót keres. A labdarúgó a Herthában nevelkedett, pályafutása során megfordult többek között a Borussia Dortmundban, a Tottenham Hotspurben, az AC Milanban, míg a tavaszi szezont a Sassuolo kölcsönjátékosaként az FC Barcelonánál töltötte. A katalánoknál fél év alatt mindössze három bajnoki találkozón és egy kupamérkőzésen kapott lehetőséget. (MTI)

AC Milan: Hivatalosan is bejelentették a brazil védő, Léo Duarte érkezését. A 23 éves középhátvéd a sajtóhírek szerint 11 millió euróért érkezett és 2024 nyaráig írt alá.

Roma: Orvosi vizsgálatra utazott a holland élvonalbeli Feyenoordhoz a jobbhátvéd, Rick Karsdorp, aki a következő szezont kölcsönben fogja tölteni a rotterdamiaknál. (www.football-italia.net)

Genoa: Egy évre kölcsönvették a Fiorentina középső középpályását, Riccardo Saponarát. A 27 éves játékos az előző szezonban a Sampdoriánál szerepelt kölcsönben, 22 meccsen 2 gólt lőtt és 4 asszisztot jegyzett.

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Robert Lewandowski szerint további erősítésre van szükség a Bayern Münchennél. "Azt gondolom, hogy még három játékos kell nekünk" - jelentette ki a 30 éves csatár a Sport Bildnek. A bajor labdarúgócsapat elsőszámú gólfelelőse már a Bayern amerikai túrája előtt további igazolásokat sürgetett, majd a Dortmunddal szemben 2-0-ra elvesztett Szuperkupa-meccs után is hasonlóan nyilatkozott. Lewandowski szerint egyedül Leroy Sané szerződtetése, amelyről hetek óta ír a nemzetközi sajtó, nem lenne megoldás. "Szükségünk van, akkor is, ha Sané jön, további szélsőkre" - tette hozzá Lewandowski, aki 159 meccsen 128 gólt szerzett a Bayernben, s négyszer volt a Bundesliga gólkirálya. A lengyel támadó szerint Arjen Robben, Franck Ribéry és a kolumbiai James Rodriguez távozásával ezen a poszton van a legnagyobb hiány. "De jó lenne egy hatos számú játékos vagy egy támadó középpályás is" - vélekedett. A Bayern a nyáron két futballistát szerződtetett: a francia Lucas Hernandezt (Atletico Madrid) és Benjamin Pavard-t (Stuttgart), mindketten védők. Az továbbra is nyitott kérdés, hogy sikerül-e megszerezni a német válogatott, 23 éves Sanét a Manchester Citytől. (MTI)

Eintracht Frankfurt: Hivatalosan is bejelentették, hogy visszatért a PSG-től a korábbról már jól ismert kapus, Kevin Trapp.

VfB Stuttgart: Kölcsönvették a Liverpooltól Nathaniel Philipset a következő szezonra. A 22 éves középső védő még nem lépett pályára az angolok felnőttcsapatában.

FSV Mainz: A Feyenoordtól érkezett a legújabb szerzemény, Jeremiah St. Juste. A középső védő 23 mérkőzést játszott a holland élvonal előző kiírásában, és tagja az U21-es holland válogatottnak.

VILÁGFOCI

Franciaország: Az AS Monaco mindent megtesz, hogy leigazolja a Liverpooltól Xherdan Shaqirit. (Blick)

Brazília: Több mint 40 ezer rajongó jelent meg Dani Alves Sao Pauló-i bemutatásán kedd este. A 36 éves brazil futballista - aki tizenhét év légióskodás után tért vissza Brazíliába - elmondta: amióta megérkezett a repülőtérre, nagyon szívélyes fogadtatásban van része, a több mint 40 ezer rajongó személyes jelenléte után pedig egészen elérzékenyült. "A Sao Paulo ma nem egy futballistát szerződtetett, hanem egy olyan szurkolót, mint amilyenek ti vagytok" - utalt a fanatikusokra a válogatott játékos. Alves hozzátette: az a cél lebeg a szeme előtt, hogy ott legyen a pályán a 2022-es világbajnokságon Katarban. Dani Alves részt vett a 2010-es és a 2014-es vb-n, a tavalyi, oroszországi tornát azonban sérülés miatt kihagyta. "Azért igazoltam a Sao Paulóhoz, hogy eredményeket érjek el. Nem akarok arra gondolni, hogy ez pályafutásom utolsó állomása, még sok célom van" - hangsúlyozta a védő, aki 2022-ig kötelezte el magát az együtteshez. A játékos 40 trófeát nyert eddig klubkarrierje során, amivel rekorder a sportágban. A stadion kivetítőjén volt barcelonai klubtársa, a szintén dél-amerikai Lionel Messi és Luis Suárez üzent neki, valamint kívánt sok sikert, míg a bemutatón a brazil klub több korábbi legendája jelent meg. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető szélső a Sao Paulo saját nevelésű világbajnokától, Kakától kapta meg új mezét. Dani Alves szombaton, a listavezető Santos ellen szeretne bemutatkozni új csapatában, de a klub orvosai nem biztosak abban, hogy már bevethető állapotban lesz. A futballista legutóbb egy hónapja, a Copa America döntőjében lépett pályára, amelyben a brazilok házigazdaként 3-1-re legyőzték Perut. (MTI)

Uruguay: Negyvenévesen visszavonul a profi futballtól Diego Forlán. "Úgy döntöttem, hogy abbahagyom a professzionális labdarúgást" - mondta az uruguayi csatár, aki legutóbb a hongkongi Kitchee SC-ben futballozott. - "A közelmúltban felajánlották, hogy tovább játszhatok, én pedig kifogásokat kerestem, mert már nem vagyok versenyképes, ez az egész túl nehézzé vált" - indokolta lépését. Forlán, akit a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon a legjobb játékosnak választottak, 112 fellépést követően 2015-ben vonult vissza a válogatottól, mellyel vb-elődöntős volt, illetve Copa Americát nyert 2011-ben. Klubszinten megfordult többek között az Independientében, a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Atlético Madridban, az Internazionaléban és a Penarolban. Az Atléticóval 2010-ben Európa-liga-győztes lett. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz