A várakozások felett teljesít a Mumbai City Indiában. A remeklés egyik főszereplője Vadócz Krisztián, aki a helyi média szerint az egyik legjobb igazolása volt az együttesnek.

Nagyon sokat segített a felkészülésünk, jó formában vagyunk ennek köszönhetően, és remek a hangulat a csapaton belül. Persze a győzelmek csak további pluszt adtak nekünk – mondta a magyar játékos. – Nem tudjuk még, milyen lesz az elődöntőben, de bebizonyítottuk, hogy mi is harcban vagyunk a bajnoki címért, és képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot.

 

Vadócz szerint az indiai labdarúgók egyre jobban fejődnek, köszönhetően a rengeteg légiósnak, akik között sok a 40-50-szeres válogatott. A játékos a Mumbai előtt Ausztráliában futballozott, és össze is hasonlította a két bajnokságot.

– Ausztráliában azt tapasztaltam, hogy szinte minden sportot nagyon korán elkezdenek, atletikusságban és fizikálisan is erősek. Európához mérve a futball ott később vált népszerűvé, de a válogatott játékosaik a legjobb európai bajnokságokban játszanak. Ebből a szempontból nagy előnye van Indiával szemben, ahol mindössze három éve kezdődött a szuperliga.  

Vadócz Krisztián üzenhetett is hazájának.

– Az nem lehetséges, hogy minden magyar játékos idejöjjön futballozni. De eljöhetnek, tenni egy látogatást az országban. Nagyon más, ha valaki részese tud lenni az indiai kultúrának.