Hivatalosan is bejelentette a kínai élvonalban szereplő, 2017-ben a 3. helyen végzett Tianjin Quanjian, hogy menesztette portugál vezetőedzőjét, Paulo Sousát. A 48 éves szakembernek azért kellett mennie, mert a legutóbbi bronzérmes az idény vége előtt három fordulóval csak a 13. helyen áll a 16 csapatos bajnokságban, legutóbb hazai pályán egyik üldözőjétől, a Chongqingtól kapott ki 3-0-ra.

A brazil Alexandre Patót is foglalkoztató gárda gondjaihoz az is sokat hozzátett, hogy a belga Axel Witsel augusztusban eligazolt a Borussia Dortmundhoz, míg a francia támadó, Anthony Modeste nem akar játszani a csapatban a szerződése kapcsán, a klubvezetőséggel kirobbant vita miatt.

Sousa 2017 novemberében lett a kínai klub szakvezetője, az Ázsiai Bajnokok Ligájában jól is szerepelt csapatával, egészen a negyeddöntőig jutott, de a gyenge bajnoki szereplés az állásába került. A Vidivel korábban az Európa Liga csoportkörében is szerepelt edző a Swansea City, a Leicester City, a Maccabi Tel Aviv, a Basel és a Fiorentina kispadján is ült, izraeli és svájci bajnoki címe mellett magyar Ligakupa-elsősége is van, játékosként pedig többek között BL-győztes is volt kétszer.