A angol Southamptonnál, majd az Evertonnál is együtt dolgozott Ronald és Erwin Koeman, előbbi menedzserként, utóbbi másodedzőként.

A két, egykori Eb-győztes fivér közös munkáját azonban épp az a csapat szakíthatja félbe, ahol a legnagyobb sikereiket érték el együtt: a holland válogatott.

Az egykori magyar szövetségi kapitány, Erwin Koeman ugyanis a nemzeti csapathoz már nem követné testvérét, ha Ronaldot kinevezik az Oranje kispadjára, inkább ismét vezetőedzőként dolgozna a tréner.

Nem reális annak az esélye, hogy Ronald testvérem és én együtt vállaljunk munkát a holland válogatottnál. A tervem az, hogy ismét egyedül dolgozzak majd valahol, vezetőedzőként, emiatt nem én leszek Ronald segítője, ha kinevezik a nemzeti csapatnál.

Az elmúlt három és fél évben nagyszerű volt vele a közös munka, a világ legerősebb bajnokságában, nagyon élveztem ezt az időszakot és kitűnő tapasztalatszerzés volt. De én még mindig úgy gondolom, hogy én egy vezetőedző vagyok, és a karrieremet lehetőleg külföldön folytatnám.

Az számomra tökéletesen érthető, miért merült fel komolyan Ronald neve a válogatott kispad kapcsán, szerintem ez egy megfelelő pillanat lenne ahhoz, hogy felajánlják neki az állást. Rengeteg tapasztalata van és ne feledjük el, hogy az elmúlt három évben mindkét angol csapatát elvezette az európai kupaporondra. Szerintem készen áll arra, hogy szövetségi kapitány legyen, remélem, a holland szövetség jó döntést hoz majd – tette hozzá az idősebbik, 56 éves Koeman-testvér.

Erwin Koeman vezetőedzőként a Waalwijk (kétszer is, legutóbb 2014-ben), a Feyenoord, az Utrecht és az FC Eindhoven kispadján is ült, a magyar válogatottat 2008 és 2010 között irányította.