2019 nyaráig szóló szerződést kötött a román élvonalbeli, nagyszebeni FC Hermannstadttal Miriuta Vasile. Az 50 éves vezetőedző kontaktusa opciós joggal meghosszabbítható lehet. Elődjével, Alexandru Pelicivel az Universitatea Craiova elleni 1-1-es döntetlen után szakított a klubvezetés. A bajnokság utolsó előtti helyén álló FC Hermannstadt 11 bajnoki mérkőzésen 2-2 győzelem és döntetlen mellett 7 vereséget szenvedett el.

Miriuta már meg is tartotta első edzését új klubjánál.

Nem volt nehéz közös nevezőre jutnunk az itteni emberekkel, ilyenek vagyunk mi, erdélyiek. Hétfőn találkoztunk először és kedden már alá is írtunk. Ezek a remek emberek egy jó csapatot akarnak felépíteni, szeretnék első körben a legjobb nyolc között végezni. Jó kis melós és karakteres csapat az itteni, megmondtam a játékosoknak, hogy mindent az alapoktól kezdünk el és biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz majd a közös munkánk, mert mindenkinek ez az érdeke, a játékosoknak pedig az, hogy jó játékkal rukkoljanak elő – mondta bemutatkozása során a volt magyar válogatott futballista.

Miriuta ez év februárjáig a Dinamo Bukarest vezetőedzője volt, fél év után távozott a román fővárosból, de dolgozott korábban a kolozsvári CFR-nél, Győrben és Cottbusban is többek között.

Miriuta szülővárosában, Nagybányán kezdte játékos-pályafutását és a román élvonal több csapatában is játszott. 1992-ben került Magyarországra, ahol a Győr, a Videoton, a Ferencváros és az Újpest mezét ölthette magára. 1998-tól Németországban folytatta karrierjét – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban –, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza. Megszerezte a magyar állampolgárságot, és kilenc mérkőzésen a válogatottban is pályára lépett.

Comunicat de presă Vasile Miriuță este noul antrenor principal al echipei FC HermannstadtÎn aceeași zi în care a…

Közzétette: FC Hermannstadt – 2018. október 9., kedd