A Foter.ro a Gazeta Sporturilor napilap cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor felkérte a Nagyváradon élő labdarúgó edzőt, Jenei Imrét, hogy legyen a fociügyi tanácsadója. Sajtóhírek szerint a 81 éves szakember el is fogadta a kinevezést.

A Foter.ro hozzáteszi, hogy Jenei és Orbán régóta ismerik egymást, és többek között emiatt kérte fel erre a pozícióra a miniszterelnök tanácsadónak az romániai magyar edzőt. Megemlítik, hogy telefonon már beszéltek, azonban személyesen nem tudtak, mivel az idős sportszakember a kora miatt nehezen utazik.

A cikk említést tesz arról is, hogy a magyar kormány a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi intézmény mintájára Nagyváradon vagy a bihari megyeszékhely közelében is magyar fociakadémiát kíván építeni, amelynek az előkészítő csapat tagja lett a frissen kinevezett Jenei.

Megbízatása során feladata lesz, hogy megszervezze a volt labdarúgók közreműködését, valamint a létesítmény helyszínének kiválasztásában is részt fog venni. Hozzáteszik, hogy Orbán és Jenei a részletekről hamarosan egyeztetni fognak.

Jenei pályafutása során a Steaua Bukarest edzőjeként érte el legnagyobb sikerét, amikor 1986-ban megnyerte a mai Bajnokok Ligája elődjének számít Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) trófeáját.

Nagyváradi Labdarúgóakadémia

Nagyváradon már van egy magyar labdarúgóakadémia, a NAC, amely a magyar bajnokságot 1944-ben első vidéki csapatként megnyerő Nagyváradi Atlétikai Club hagyományait kívánja tovább vinni. Jenei arról nem tett említést, hogy a Csíkszereda – Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként működő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által máris támogatott akadémiának a fölfejlesztéséről lenne szó.