Mint ismeretes, kedden bejelentette leendő edzője, Julen Lopetegui érkezését a Real Madrid. A Zinedine Zidane megüresedett helyére leülő jelenlegi spanyol szövetségi kapitány a világbajnokság után veszi át a szakmai munka irányítását Madridban.

A brit Mirror gyorsan össze is gyűjtött öt dolgot az új Real-edzőről, próbálva megismertetni a szakembert a brit focirajongókkal is.

– Kiderült például a cikkből, hogy Lopetegui csak egy felnőtt meccsen szerepelt a Real első csapatában kapusként, az Atlético elleni 3-3-as derbin, így ő is bajnoknak mondhatta magát.

– Ugyanakkor a tréner játékosként az ősi ellenfél, a Barcelona csapatában is szerepelt, három évig volt a katalánok hálőóre a ’90-es évek derekán. Öt bajnokin szerepelt a gránátvörös-kékeknél, a spanyol válogatottban pedig egyszer, 1994-ben.

Edzőként aztán visszatért Madridba, a Real B-csapatához, azaz a Castillához, a 2008/2009-es idényben a spanyol másodosztály 2-es csoportjában a hatodik helyig kormányozta együttesét, olyan játékosokkal a soraiban, mint Alberto Bueno

és Szalai Ádám, a magyar válogatott jelenlegi sztárja – írja a lap.

– Lopetegui edzőként a spanyol U-válogatottakkal érte el eddigi legnagyobb sikereit, 2012-ben az U19-es csapattal Eb-győztes lett, Jese Rodriguez öt góljának, valamint Saul Niguez, Gerard Deulofeu és Suso remek játékának köszönhetően. Egy évvel később, az U21-es Európa-bajnokságon Alvaro Morata, Isco, Koke, David de Gea és Thiago Alcantara nyert aranyat többek között Lopetegui irányítása mellett.

– És az is kiderült, hogy az 51 éves szakember a sikertelen portói időszaka után, 2016-ban kis híján az angol Wolverhampton Wanderers edzője lett, de végül inkább a spanyol válogatottat választotta.