Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, Cristiano Ronaldo 9 év, illetve többek között 451 gól és 4 BL-győzelem után elhagyta a Real Madridot, hogy az olasz Juventus játékos legyen a következő négy évben. A 33 éves, ötszörös Aranylabdás szupersztár nyílt levélben adott magyarázatot döntésre.


“A Real Madridban és a városban eltöltött időszak alighanem életem legszebb évei voltak.

Csakis elismeréssel és óriási hálát érezve beszélhetek a klubról, a szurkolókról és a városról. Köszönöm nekik a szeretetet, amit tőlük kaptam.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy elérkezett az a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, így arra kértem a klubot, hogy engedjen el. Sajnálom, de kérek mindenkit, különösen a szurkolókat, hogy értsék meg a döntésemet.

Ez egy csodálatos és különleges kilenc év volt, érzelmekkel teli. A Real Madrid óriási kihívás elé állított, a legtöbbet hozta ki belőlem, de  tudom, soha nem fogom elfelejteni, hogy mennyire különleges módon élveztem itt a futballt.

Csodálatos társaim voltak a pályán és az öltözőben, éreztem a hihetetlen közönség szeretetét, és így együtt sorozatban háromszor, öt év alatt pedig négyszer nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Mindezek mellett egyénileg is sikeres lehettem,  négy Aranylabdát és három Aranycipőt is nyertem. Mindet ugyanennél az óriási és kivételes klubnál.

A Real Madrid meghódította a szívemet és a családomét is, épp ezért szeretnék köszönetet mondani mindennél jobban: köszönöm a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a csapattársaimnak és barátaimnak, az összes edzőnek, orvosnak, fizioterapeutának és a többi dolgozónak, akiknek köszönhetően az egész csapat fáradhatatlanul működik és akik minden részletre odafigyelnek.

Végtelen köszönettel tartozom a szurkolóinknak és a spanyol futballnak is. Az elmúlt kilenc hihetetlen év során hihetetlen játékosokkal találkozhattam a pályán. Tiszteletem és elismerésem mindegyiküknek.

Sokat gondolkodtam és tudom, hogy eljött az ideje egy új időszaknak. Távozom, de ezt a mezt, ezt a címert és a Santiago Bernabeu Staduont is mindig a magaménak fogom érezni, akárhol is legyek.

Köszönöm mindenkinek, és persze, ahogy kilenc éve először mondtam a stadionunkban: Hala Madrid!”