Oblak nagy védései, egy gyanús 11-es szituáció (Kroos esett el a 16-oson belül Godín mellett, Diego Costa meg nem adott gólja, egy óriási Navas-bravúr (Vitolo helyzeténél), Marcelo kapufája és hatalmas Real-mezőnyfölény – lüktető, izgalmas, de gól nélküli volt az első félidő a madridi derbin.

A fordulás után viszont gyorsan jött a gól, méghozzá – természetesen – Cristiano Ronaldo jóvoltából. A bombaformában lévő és az Atlético ellen egyébként is rendre eredményes portugál az 54. percben Bale bal oldali beadását vágta kapásból a kapuba (1-0) – ez volt CR karrierjének 650. találata! Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert az Atlético legnagyobb csillaga is megvillant: az 57. percben Griezmann 11 méterről lőtt a hálóba.

A Real megnyomta az utolsó félórát, de végül nem járt sikerrel, maradt az 1-1. A döntetlen egy csapatnak jó igazán: a Barcelonának, amely 11 és 15 ponttal vezet a két madridi óriás előtt.

La Liga, 31. forduló:

Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (C. Ronaldo 54., ill. Griezmann 57.)

Korábban:

Levante – Las Palmas 2-1 (Coke 35., Campana 92., ill. David García 50.) – piros lap: Coke (86.), Rochina (93., mindkettő Levante)

Később:

18.30: Real Sociedad – Girona

20.45: Valencia – Espanyol