A japán élvonalbeli Szagan Toszu labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását a volt spanyol válogatott Fernando Torres, aki így egy ligában szerepelhet honfitársával, a Barcelona-ikon Andrés Iniestával.

– Minden földrészről volt ajánlatunk. Az új klubom a japán Toszu lesz – jelentette be kedden madridi edzőtermében a 34 éves csatár, aki elárulta: Franciaországból, Németországból és még Spanyolországból is érdeklődtek iránta. – De egy percig sem gondolkodtam európai együttesben. Új kihívásra vágytam egy teljesen más környezetben – fogalmazott.

Torres 1995-ben, 11 évesen igazolt az Atlético Madridhoz, az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett labdarúgó angliai (FC Liverpool, Chelsea) és olaszországi (AC Milan) kitérőt követően 2015 elején szerződött vissza az Atléticóhoz, de már nem tudott stabilan meghatározó ember lenni. A szezon végén lejárt a szerződése, és már áprilisban közölte, hogy távozni fog.
(mti/csakfoci)