Ahogy közeledik a szezon vége, és az átigazolási őrület kezdete, egyre több helyen jelent meg Antoine Griezmann esetleges klubváltásának híre. Egyes sajtóinformációk szerint az Atlético Madrid francia sztárjátékosát a Barcelona szeretné leigazolni, és már a tárgyalások is elkezdődtek a felek között. Több médiumban olvasható, hogy már a szóbeli megállapodás is megszületett.

A 27 éves támadó jövője körüli sűrű ködöt Miguel Ángel Gil Marín, az Atlético Madrid ügyvezető igazgatója egy közleményben oszlatta el, amit a klub hivatalos honlapja tett közzé. Íme, a hivatalos közlemény:

Nagyon elégedetlenek vagyunk, ahogy a Barcelona ezt az egész ügyet kezeli. A katalán klub igazgatótanácsának tagjai arról beszélnek, hogy szóbeli megállapodást kötöttek játékosunkkal, akinek élő szerződése van az Atlético Madriddal, ráadásul mindezt pár nappal egy európai kupadöntő előtt. Ez hatalmas tiszteletlenség a klubbal, és a szurkolókkal szemben.

Az Atlético de Madrid álláspontja teljesen világos, amit már számos alkalommal nyilvánosságra is hoztunk. Egyetlen egyszer sem tárgyaltunk Griezmann eladásáról, és nem is áll szándékunkban eladni őt. Néhány hónappal ezelőtt jeleztem a Barcelona elnökének, hogy a játékos nem eladó.

Ha Griezmann bont, kártérítést várnak


Ezzel együtt azt is tudomására hoztam, hogy ez a fajta magatartás megsérti az egészséges versenyszellemiséget, különösen, hogy a két klub egy bajnokságban szerepel, és az idény túlnyomó részében a Barcelonával a bajnoki címért harcoltunk, közben pedig riválisunk folyamatosan nyomást gyakorolt egyik játékosunkra. Hozzátettem azt is, hogy amennyiben Griezmann felbontja a szerződését klubunkkal, kártérítést várunk el a Barcelonától a helytelen módszerei miatt. Ami elég az elég. Bízom benne, hogy ez a közlemény eléri célját, és az Atlético-szurkolók úgy készülhetnek az Európa Liga-döntőre, ahogy az elvárható.