A hétvégén a Genoa Primavera-csapatában bemutatkozó Schäfer András a napokban jó pár dicséretet zsebelt be. A Torino ellen 1-1-re végződő bajnoki után az edzője, Carlo Sabatini (korábban Del Piero edzője is volt – a szerk.), és a pianetagenoa1893.net szurkolói honlap is elismerő véleménnyel volt a fiatal játékosról.

Schäferről legutóbb a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is elismerően szólt.

Gyors középpályás, két-három poszton is tud játszani. Visszahúzódva a védelem előtt is tud játszani – kezdte Rossi a Corriere dello Sportnak. – Kiváló ütemérzékkel rendelkezik, nem egy nagydarab játékos, de egy sokoldalú, igazi “box to box” középpályás, aki sokat robotol a saját és az ellenfél tizenhatosa között és remekül képes játékba avatkozni. Olyan fizikai képességekkel rendelkezik, mint Marco Verratti vagy Stefano Sensi – hasonlította a tréner a fiatal magyart  a PSG klasszisához, illetve a Sassuolo olasz válogatott középpályásához.

Rossi optimista afelől, hogy Schäfer tavasszal bemutatkozhat az első csapatban is.

Azt hiszem, Schäfer lehetőséget kaphat tavasszal az első csapatban is, főként akkor, ha jól teljesít a fiatalok között, a Primavera-gárdában. Remélem, hogy így lesz, persze nyilván más a Serie A-ban játszani, mint az utánpótlásban – tette hozzá Rossi, aki korábban is kitért már arra, hogy szemmel tartja a tehetséges középpályást, akit személyes kedvencének is nevezett.