Mint arról beszámoltunk, Szalai Ádám duplázott a Mainz elleni bajnokin, és a Hoffenheim-szurkolók valóságos hősként tekintettek rá a 4-2-re végződött Bundesliga-bajnokit követően a magyar csatárra, még dalt is költöttek a nevével.

De ez közel sem volt így, a drukkerek sokat kritizálták korábban a válogatott támadót, erről beszélt a meccs kapcsán a Hoffenheim trénere, Julian Nagelsmann is.

Nagyon örülök a szurkolók reakciójának Ádám kapcsán, nem volt ez mindig így, hogy dicsérték a drukkerek. Sokáig nagyon kritikusan néztek rá, már akkor sem értettem, nekem egészen más volt a benyomásom róla, mindig nagyon keményen dolgozott az edzéseken – fogalmazott a mindössze 30 éves tréner.

Szalai hétvégi teljesítményére számos helyen felfigyeltek – többek között a legnagyobb német lapok is, mint például a Kicker és a Spiegel – így nem véletlen, hogy bekerült a Bundesliga 22. fordulójának válogatottjába is. A magyar válogatott csatár így nyilatkozott a duplájáról és az ünnepléséről.

Kellett egy pár év, mire lejátszottam a legjobb meccsemet a Hoffenheimben…, de akkor is nyugodt maradtam, amikor egy szerencsétlenebb időszakom volt. Én ilyen vagyok, mindig is ilyen voltam, nem tudom, miért. Ilyen őrült sport a futball, a meccs előtt még kifütyülnek a szurkolók, utána meg együtt tombolsz velük – mondta a támadó.