Két héttel ezelőtt török sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy a Hoffenheim magyar válogatott támadója, Szalai Ádám közel 1 milliárdos fizetésre mondott nemet, és állítása szerint maradna a Bundesligában. A 193 centiméter magas csatárt a téli átigazolási időszakban a török élvonalban szereplő Galatasaray csábította, illetve képben volt a korábbi klubja, a VfB Stuttgart is mint lehetséges kérő.

Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermark adatai szerint az 52-szeres magyar válogatott csatárnak nyáron jár le a szerződése, ennek kapcsán a német Kicker szaklap megszólaltatta a 31 éves játékost, aki szűkszavúan reagált a felvetésre.

Ki mondja, hogy lejár a szerződésem? – kérdezett vissza Szalai.

A Kicker hozzáteszi, hogy a Hoffenheim-csatár kérdését lehet úgy is értelmezni, hogy a szerződése tartalmaz egy olyan záradékot, amely alapján automatikusan meghosszabbítható kontraktusa. A lap megemlíti, hogy Szalai jövője továbbra is kérdéses, mivel a mostani edzője, Julian Nagelsmann nyártól átveszi az RB Leipzig irányítását (szerződése 2023-ig szól majd – a szerk.), és a Hoffenheimnél még nem tudni, ki lesz az új tréner.

Szalai ebben az idényben 18 tétmeccsen játszott, 4 bajnoki gólnál és 2 gólpassznál jár a Hoffenheim színeiben. Összesen 49 találata van a német élvonalban – a magyar válogatottban 52 fellépésen 19 gólt rúgott.