A ksta.de német honlap a Bundesligában szereplő 1. FC Köln átalakulásáról írt cikket. A klubnál néhány napja nevezték ki sportigazgatóként Armin Veh-t, aki 2020 nyaráig írt alá. A Kölnnél igen kaotikus a helyzet, hiszen Peter Stöger vezetőedzőt menesztették néhány napja, így jelenleg az U19-es együttest irányító Stefan Ruthenbeck ugrott be a felnőttekhez a téli szünetig.

Német lapinformációk szerint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck az egyetlen komoly jelölt a vezetőedzőt kereső Köln kispadjára. A németek a trénerrel kapcsolatban megemlítik, hogy nemzeti csapatunkat kijuttatta a 2016-os Eb-re, ahol meglepetésre csoportelső lett a mieinkkel, de a belgák már a végállomást jelentették a nyolcaddöntőben, majd a vb-selejtezők kudarca után távoznia kellett.

Storck menesztése után Németországban emlékezetes nyilatkozatot is tett, amiben beszélt arról, hogy szeretne a német élvonalban dolgozni.

Az álmom a Bundesliga. A Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál már dolgoztam másodedzőként. Szeretném megmutatni Németországban, hogy vezetőedzőként is tudnám a felelősséget vállalni egy csapatért

– mondta akkor.

A németek szerint Storck kinevezése mellett az lehet még a megoldás, hogy Ruthenbecket véglegesítik a felnőtt együttesnél, és nemcsak a téli szünetig, de tavasszal is ő irányíthatja a három pontjával teljesen utolsó, még nyeretlen és szinte kilátástalan helyzetben lévő kölnieket.

Storckot korábban az üzbég válogatottal és a Dortmunddal is szóba hozták.