2009 óta nem tudta legyőzni a Hertha BSC a Bayern Münchent. Dárdai Pál akkor még nem volt a csapat vezetőedzője, de most trénerként persze szívesen megtörné a rossz sorozatot. Nem lesz könnyű feladata, a Bayern ebben a szezonban még veretlen. A péntek esti összecsapás előtt többek között erről is beszélt a sajtónak, nem kis nevetést kiváltva a sajtószobában.

Elmentem a könyvtárba, hogy kivegyem a “Hogyan kell legyőzni a Bayernt?” című könyvet, de nem volt bent. Ha jól futballoznak, nincs esélyed ellenük.

Hazai pályán játszunk, muszáj gólt szereznünk. Brémában nem volt megfelelő a mentális felkészültségünk, amennyiben ebben tudunk javulni, akkor máris minimálisan több esélyünk van a Bayern ellen – mondta a magyar vezetőedző.

A mérkőzés telt házas lesz, vagyis több mint 74 ezer ember lehet a lelátón.

„Örömteli, hogy tele lesz a stadion, minden jegy elkelt. Tudjuk, hogy a város fele Bayern-drukker, a másik fele meg Hertha-szurkoló. Így szinte mindegy, ki rúg gólt, a város egyik fele örülni fog.”

Füstbe ment büntetők

A Herthától a visszajátszások alapján mind az öt idei bajnokiján elvettek egy tizenegyest a játékvezetők, erre Dárdai sem tudott igazán mit mondani.

„Nem találom erre a szavakat, ez egy hülye helyzet. A tapasztalatba nem tudjuk beépíteni, olyan, mintha el lennénk átkozva.”

Dárdai jelezte, több tervezett pontot is elszórtak az elmúlt hetekben, ezeket most kellene pótolni.

„Niko Kovac remekül teszi a dolgát, jól támad a Bayern, és nagyszerű a csapatszellem. De én inkább a magunk dolgával foglalkozom. Mivel Wolfsburgból három, Brémából legalább egy ponttal szerettem volna hazatérni, így a Bayern ellen kell most pótolnunk az elvesztett pontokat (A Hertha 2-2-t játszott Wolfburgban, és 3-1-re kikapott Brémában – a szerk.)”

Egy sérüléseket illető kérdésre Dárdai viccesen azt felelt, neki is volt játékosként olyan meccse, hogy azt hitte, simán tud játszani, majd a második félidő elején már azt nézte, mennyi van még hátra, olyan fájdalmai voltak. Ennek megfelelően nem lehet pontosan felmérni, ki milyen állapotban lesz, de arra törekszenek persze, hogy mindenki a topon legyen. Hozzátette, Rune Jarsteinen kívül mindenki egészséges.

A Hertha három győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a bajnokságot, majd jött a brémai vereség, melynek alkalmával Dárdai Palkó először kezdett a berlinieknél. A berliniek negyedikek a tabellán, a Bayern három ponttal őket megelőzve éllovas.