A magyar válogatott egykori német szövetségi kapitánya a hétvégi Bundesliga-fordulót elemző cikkében emelte ki a berlini vezetőedző szerepét, mondván a magyar tréner elmúlt négy évben végzett munkája mennyire figyelemre méltó.

– Az a legszebb, hogy rendkívül szórakoztató látni, ahogy ez a csapat futballozik. A korábbi időszakokban a hangsúlyt főleg a fegyelemre és a szervezettségre helyezték, de ma már berliniek látványos futballal nyernek meccseket.

Nem csak a játékra gyakorolt hatásáról, de Dárdai, a csapattal való kapcsolatáról is írt a német válogatott korábbi csapatkapitánya.

Pál egy igazi fociőrült, aki egy komoly focistacsaládból származik. Ő nem csak egy edző a csapata számára. Ez egy olyan kötődés, mint a szerelem, vagy a barátság, esetleg a család esetében: Pál imádja a Herthát, a Hertha pedig őt. Nagyszerű azt látni, hogy mennyire összepasszol klub és edzője.

A korábbi német klasszis hangsúlyozta, a magyar edzőnek nagyon világos terve van a karrierjével kapcsolatban, másrészt remekül át tudja adni ötleteit, gondolatait a játékosainak.