Kiváló szezonrajtot vett a Dárdai Pál irányította Hertha BSC. A berliniek a 2018-19-es idényben az első fordulóban hazai pályán 1-0-ra legyőzték a ligaújonc Nürnberget, majd a Schalke vendégeként 2-0-ra győzedelmeskedtek és a negyedik helyen állnak a tabellán.

A 3. játéknapon a Wolfsburghoz látogatnak – bár még a török elnök közbeszólhat a meccsükbe – úgy tűnik a magyar szakember ezúttal sem számít a norvég válogatott középpályásra, Per Skjelbredre. A 31 éves játékos mellőzése annyira megviselte Dárdait, hogy a sírás kerülgette.

Ha netán a kórházba kerülnék, akkor az alábbi kérdés miatt lesz: “ki kerüljön a kezdőbe?” – kezdte a meccs előtti sajtótájékoztatón Dárdai. – Skjelbredet játékosként és emberileg is kedvelem, de már az első bajnokink előtt közöltem vele, változtatnom kell a támadójátékunkon. Ebben az új igazolásunk Grujics, valamint Arne Maier is, aki sokkal tapasztaltabb lett, ezért sem vihetem magammal Skkjelbredet.

Nehéz volt számomra, életemben először fordult elő velem, hogy egy ilyen beszélgetést majdnem megkönnyeztem. Nagyon fájt ez a döntés, a szívemre vettem.

Dárdai elárulta, a norvég játékos elfogadta a döntést, és kérte, legyen vele őszinte.

A történtek után felemelte a hangját, valósággal kitört belőle a viking, szabadjára engedte az érzelmeit. Nincs ezzel probléma, továbbra is barátok vagyunk és az ilyen pillanatokat is el kell fogadni.

A Wolfsburg-Hertha mérkőzés szombaton délután 15:30-kor kezdődik Volkswagen Arenában.