TABELLA: A német bajnokság állása itt!

Ugyan Sandro Wagner góljával már a 12. percben vezetést szerzett a Bayern Lipcsében (Gulácsi nem tehetett a gólról), a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, helyzeteket is kidolgoztak, majd az egyenlítő gól is megszületett. A 37. percben Keita vágott a kapuba egy lecsorgó labdát, amely Ulreich lábát is érintve került a hálóba.

Az 56. percben aztán Gulácsi Péter is benne volt az RB Leipzig fordításában. A magyar kapus felívelése után Keita ugratta ki remekül Wernert, aki 10 méterről, Ulreich mellett a kapu közepébe lőtt, hat bajnoki szünet után betalálva.

A magyar légiós a saját kapujánál is jól ténykedett, a 62. percben például Hummels közeli lövését védte bravúrral, de a lipcseiek is kialakítottak két nagyobb helyzetet a másik oldalon.

A hajrában kevésen, illetve a játékvezetőn múlt a Bayern egyenlítése. A 84. percben Ilsanker kezezett a 16-oson belül, de Fritz játékvezető nem sípolt, a játék továbbment, Gulácsi pedig kiütötte Lewandowski lövését. Fél perc múlva azonban a bírónak, aki visszanézte az erősen gyanús 11-es szituációt, de nem látta szándékosnak a lipcsei játékos kezezését.

A végén nagyon nyomott a Bayern, Gulácsi Lewandowski gyengébb fejesével is elbánt és végül 2-1-es győzelemnek örülhetett csapatával együtt. A bajorok a Bundesliga-idényben mindössze harmadik vereségüket szenvedték el, november 25. után maradtak ismét pont nélkül. Az RBL először győzte le a német rekordbajnokot.

Bundesliga, 27. forduló:

RB Leipzig – Bayern München 2-1 (Keita 37., Werner 56., ill. S. Wagner 12.)