Ha az eredményekkel nem is, a védelmével maradéktalanul elégedett lehetett októberben a német RB Leipzig: a Bundesliga 5. helyén álló gárda a három lejátszott bajnokiján nem kapott gólt (a kupában sem, míg az Európa Ligában két meccsen összesen egyet!), a lipcseiek talán csak amiatt lehettek picit csalódottak, hogy a Nürnberg 6-0-s kiütése után az Augsburg és a Schalke ellen is “csak” gólnélküli döntetlent játszottak.

Az RBL hátsó alakzatának vezére ezúttal is az együttes csapatkapitánya, Willi Orbán volt, a magyar válogatott védő mondhatni tökéletes hónapot zárt, ami a whoscored.com összeállításából is kiderül.

A nemzetközi szakportál október havi Bundesliga-álomcsapatában is helyet kapott a bekk, méghozzá 7,86-os átlaggal (1-től tízig értékel a lap, valóban részletekbe menő és fontos statisztikák, mutatók alapján). Kiemelik, hogy Orbán főszerepet játszott a 0 kapott gólos hónapban, csak egy védő volt az egész német bajnokságban, aki több fejpárbajt nyert meg nála, ehhez pedig 16 tisztázást, mentést is hozzápakolt a 3 bajnokin a bekk. Ráadásul a 25 éves játékos mindezt sárga lap nélkül hozta le.

Orbán olyan játékosok között kapott helyet többek között, mint október legjobbja, a 20 éves szerb csatár, Luka Jovic (Frankfurt), aki mesterötöst szerzett a Düsseldorf ellen, vagy a belga válogatott Thorgan Hazard (Mönchengladbach).

Orbán egy játékos fejpárbajban is részt vett nemrég: