Néhány hete még a Salátástálról is dönthetett volna a Mönchengladbach-Bayern München rangadó, ám a hazaiak gyenge formát mutatnak, így kiszálltak a versenyből. A zöld-feketék így is őrzik 3. helyüket, hazai pályán 9-0-2-es mérlegük brutális – bár a két vereség az utolsó két otthoni fellépésükön következett be. A bajorok üldözik a Dortmundot, már csak 3 pont a lemaradásuk a pirosaknak a listavezető mögött. Goretzkáék jó passzban vannak, a BL-ben is állnak még, és természetesen céljuk a címvédés. Ma sem hibáznak, a 9-0-3-as mutatót tovább javítják – 1.5 fölött fizet a V kimenetel, amit gólokkal is megspékelhetünk…

A Villarreal vendége az Alaves lesz szombaton délután. A sárgák még mindig kieső helyen tanyáznak, győzelmi kényszerben lépnek pályára. Az EL-ben még áll a társulat, de most már a La Ligára illene koncentrálnia. Az Alaves nagyszerűen szerepel az idei kiírásban, jelenleg is nemzetközi kupát érő helyen áll. Idegenben annyira nem meggyőzőek a galíciaiak, akik topformában sincsenek. A motiváltabb házigazda 1,7 fölötti oddsért fogadható.

Vasárnap a Bundesligában a várakozások felett teljesítő Wolfsburghoz a középcsapat Werder látogat. A farkasok négy bajnoki óta veretlenek, fel is jöttek az 5. helyre. 38 pontosak, immár joggal pályáznak valamelyik EL-hely megszerzésére. Otthon felemásan szerepeltek eddig (4-3-4). A bármaiak 32 pontnál járnak, klasszikus középcsapatnak számítanak. Idegenben sem veszélytelenek, ezt jól mutatja 4-3-4-es eredménysoruk. 2019-ben még nem kaptak ki tétmeccsen, a kupában a Dortmundot búcsúztatták. Gólokkal kalkulálunk, mindkét háló megzördülhet (1.70), és a +2.5 is vállalható opció.

Sok sikert és kellemes pihenést kíván a www.tipplap.hu csapata!