Az UEFA bejelentése szerint az október 12-i Horvátország-Anglia rangadó zártkapus lesz a Nemzetek Ligája A-divíziójának 1-es csoportjában.

A döntés hátterében még egy 2015-ös ügy áll: akkor az európai szövetség két zártkapus meccsel büntette a horvátokat, miután az olaszok elleni – a szurkolók korábbi rasszista megnyilvánulásai miatt egyébként is nézők nélküli – Eb-selejtező előtt valakik egy méretes horogkeresztet “rajzoltak” a spliti stadion gyepszőnyegére. Az önkényuralmi jelképet a szünetben megpróbálták eltávolítani, “láthatatlanná tenni” a pályamunkások, de hiába, mint ahogy elkésett volt a helyi szövetség bocsánatkérése is a szabotázsnak és bűncselekménynek minősített akció után.

A két meccsből egyet még 2015 októberében, Bulgária ellen abszolváltak déli szomszédaink, de mivel azóta UEFA-tétmeccsen nem szerepeltek, 2018 októberében is zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek játszani.

És nem lesznek egyedül: mint ismeretes, a magyar válogatott is szurkolók nélkül fogadja majd a görögöket a Nemzetek Ligájában.