A labdarúgással foglalkozó brit Four Four Two magazin összeállította ki volt a legjobb 50 edző az előző szezonban. Nagy meglepetések nincsenek, talán csak az élen, de több érdekesség is található a listán – olvasható az m4sport.hu-n.

Ralph Hasenhuttl, a Lipcsével bajnoki ezüstöt szerző osztrák edző a 25., pont három hellyel maradt le a Barcelonától távozó, 22. helyen végző Luis Enrique-től. Julian Nagelsmann, a Hoffenheimet és Szalai Ádámot dirigáló szakember a 17., míg a brazil válogatottat jó útra terelő Tite a 15.

A német kapitány Lőw a 12., honfitársa, a Liverpool-t Bl-be vezető Jürgen Klopp a 9. a listán. Pep Guardiola (Manchester City) a 8., Carlo Ancelotti (Bayern München) a 7., valószínűleg mindkettejük helyezésében szerepet játszott a „gyengébb” BL-szereplés.

A 6. Leonardo Jardim (Monaco) helyezésében a BL-elődöntő és a francia bajnoki cím játszhatott jelentős szerepet, míg az 5. helyen végző Jose Mourinhónál (MU) a EL-győzelem. Érdekesség, hogy a 4. helyen záró Diego Simeone idén semmit nem nyert, ellenben a dobogó alsó fokára feljutó Massimiliano Allegri Olaszországban mindent.

És a végére jön a döbbenet, hiszen a spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyerő Zinedine Zidane „csak” második lett. Az első helyre a brit szaklap a Chelsea menedzserét Antonio Contét tette, aki munkába lépése után azonnal bajnoki címig vezette az előző szezonban csak 10. helyen végző londoni klubot. A döntés azért érdekes, mert a nemzetközi porondon nem voltak érdekeltek, így “csak” otthon kellett helyt állniuk, de ezek szerint ez többet ér mindennél.