A Marseille kezdte jobban a döntőt, a 4. percben Payet kiugratása után Germain került ziccerbe, de 10 méterről fölé lőtt. A franciák uralták a meccset, majd a 21. percben Mandanda rápasszolta a labdát Anguissára, akitől messzire elpattant, Griezmann pedig szabadon vihette kapura a labdát és nem hibázta el a ziccert.  Félórányi játék után sérülés miatt le kellett cserélni Payet-et, a Marseille legjobbját, aki sírva hagyta el a pályát.

A második félidő elején Koke remek passza után Griezmann 7 méterről a kapus felett a hálóba emelt. Ekkor már a spanyolok játszottak fölényben, aztán a 81. percben a csereként beállt Mitroglu fejese a kapufáról jött ki. A végeredményt Gabi állította be a 89. percben.

A madridiak edzőjük nélkül nyerték meg a döntőt, mivel Diego Siemonét még az Arsenal elleni meccsen négy meccsre eltiltotta az UEFA, így a lelátóról volt kénytelen figyelni a meccset.

Az Atlético 2010 és 2012 után harmadszor nyerte meg az EL-t, míg az OM a harmadik fináléját bukta el ebben a kupasorozatban.

Marseille – Atlético 0-3 (Griezmann 21., 49., Gabi 89.)

Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Thauvin, Zambo Anguissa, Payet (Lopez, 31.), Sanson, Ocampos (Njie, 55.) – Germain (Mitroglu, 74.)

Atlético: Oblak – Vrsaljko (Juanfran, 46.), Gimenez, Godin, Hernandez – Koke, Saul, Gabi, Correa (Thomas, 88.) – Diago Costa, Griezmann (Torres, 90.)