A Videoton csütörtök este 4-0-ra kapott ki a Partizan Belgrádtól hazai pályán, így nem jutott be a csoportkörbe. A második félidő elején kiállított Juhász Roland csalódottan nyilatkozott az összecsapás után.

„Erre készültünk”

– Nehéz bármi pozitívumot mondani. Egy EL-playoffban nem illik négy gólt ajándékozni, márpedig mi ezt megtettük. Nem kezdtük rosszul a meccset, de a 6. percben megkontráztak minket, aztán utána még háromszor megtették ezt.

Pedig erre készültünk, tudtuk, hogy nagy erősségük ez, mégis mind a négy gól kontra volt. Szétestünk, a passzokban, játékban sem mutattuk azt, amit korábban. Eddig azt hittem, hogy fejlődő tendenciát mutatunk, de ma nagyon visszaesett az egész, szétesett a gépezet.

Felesleges bírózni

– Először magunkban kell keresni a hibát. Ahhoz, hogy 0-3 volt az eredmény, a bírónak semmi köze nem volt. A kiállításom utána jött. Az igaz, hogy az első sárgát semmiképp nem mondanám jogosnak, bár Simek Péter szakértő úr azt mondta, hogy az első is sárga volt. Lehet, hogy jobban látta, de szerintem nem volt az. A második az tényleg butaság volt, nem jellemző rám, azt sem mondanám, hogy elvesztettem volna a fejem. De a bírózást feleslegesnek érzem, nem érdemes foglalkozni ezzel.

A taktikáról

– Nem a gyors gól volt a lényeg számunkra. És azért is bosszant az egész, mert nem olyan szituációból kaptuk az elsőt, hogy rohantunk előre, hanem rögzített helyzet után jött, ami előtt akár egy fault vagy lövésünk is lehetett volna. Azért is vagyok nagyon szomorú, mert az egész országot képviseltük. Ott voltunk az EL közelében, és ilyen gyermeteg hibákat vétettünk… Ezt nem szabad. Most gyorsan elemezni kell, helyretenni a dolgokat, mert a bajnokság folytatódik. Van mit tanulni.

Nikolic a Vidi kieséséről: “Úgy játszottunk, mint egy 13 évesekből álló amatőr csapat”