A kezdősípszó után magához ragadta a kezdeményezést a meccs előtt jóval esélyesebbnek tartott Sevilla. A 7. percben Jésus Navas kapott egy kiváló labdát balról, majd 11 méterről kilőtte a jobb alsót (1-0).

A bekapott gól után az Újpestnek is volt kisebb helyzete, a 20. percben Zsótér Donát lőtt kapura, de könnyedén fogta Tomas Vaclík. Négy perccel később a gólvonalról mentett Filip Pajovic és Branko Pauljevic, majd a 30. percben utóbbi a tizenhatoson belül lerántotta Pablo Sarabiát, s Pauljevic mehetett zuhanyozni – a spanyolok tizihez jutottak. A megítélt büntetőt Wissam Ben Yedder a bal alsóba lőtte (2-0).

A 44. percben három gólosra hízott a sevillaiak előnye, Nicolás Pareja ívelése után Jésus Navas kapta meg a labdát, aki Pablo Sarábiához továbbította és higgadtan passzolt a kapu jobb alsó sarkába (3-0).

A fordulás után különösebb gólhelyzet egyik csapat előtt sem adódott. A 68. percben Roque Mesa rántotta le Dzenan Burekovicot, majd a szabadrúgást a sértett végezte el, ám a lövése pontatlannak bizonyult. A 75. percben Nolito lövése akadt el Filip Pajovicban. A 92. percben Wissam Ben Yedder balról adott be, majd Franco Vázquez vállal a jobb felsőbe terelte a labdát, kialakítva a 4-0-s végeredményt.

A visszavágót egy hét múlva, augusztus 2-án, csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban játsszák.

Európa Liga-selejtező, 2. kör, 1. mérkőzés

Sevilla-Újpest 4-0 (Jesús Navas 7., Ben Yedder 32. – büntetőből, Sarabia 43., Vázquez 92.)

Sevilla: Vaclík – Carrico, Pareja, Escudero – Navas (Corchia 60.), Mesa, Vázquez, Arana (Borja Lasso 77.) – Sarabia (Pejino 70.), Ben Yedder, Nolito

Újpest: Pajovic – Burekovic, Litauszki, Bojovic, Pauljevic – Diallo, Szankovics – Nagy (Balázs 33.), Zsótér (Horj 64.), Nwobodo – Novothny

Összefoglaló