December 17-én, 12 órától tartották meg a svájci Nyonban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. A procedúra során azonos országbeli csapatok és őszi csoportellenfelek sem kerülhettek össze.

Ők várták a sorsolást

A csoportelsőként továbbjutott csapatok: Barcelona, Borussia Dortmund, PSG, FC Porto, Real Madrid, Bayern München, Juventus, Manchester City

A csoportmásodikként továbbjutott csapatok: Atlético Madrid, Liverpool, AS Roma, Schalke 04, Tottenham Hotspur, Ajax Amszterdam, Manchester United, Olympique Lyon

A sorsoláson igazi sláger-összecsapások is létrejöttek, így mindenképpen kiemelhetőek például a Liverpool és a Bayern, az Atlético Madrid és a Juventus, vagy épp az MU és a PSG összecsapásai is. Fontos részlet a meccsek kapcsán, hogy az egyenes kieséses szakaszban már a videóbíró is segíti majd a játékvezetők munkáját.

Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők párosításai:

Schalke 04 – Manchester City

Atlético Madrid – Juventus

Manchester United – Paris Saint-Germain

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund

Olympique Lyon – FC Barcelona

AS Roma – FC Porto

Ajax Amszterdam – Real Madrid

Liverpool – Bayern München

A nyolcaddöntők első mérkőzéseire február 12-én és 13-án, valamint 19-én és 20-án, a visszavágókra pedig március 5–én és 6-án, illetve 12–én és 13-án kerül sor. A párharcok első mérkőzéseit a csoportmásodikok otthonában rendezik meg.