Az albán klub honlapjának cikke szerint Adolfo Sormani, a Partizani vezetőedzője így értékelte a szerdai 1-1-et a Ferencváros elleni, első Bajnokok Ligája-selejtezőt követően:

– A pozitívnak tekinthető eredmény mellett a csapat lelkesedésével, hozzáállásával is elégedett vagyok. Mindenki a legjobbját nyújtotta a pályán, betartva az előzetesen megbeszélt taktikai utasításokat is. Nem akarok senkit kiemelni a csapatból, csapatként vettük fel a versenyt sikerrel, egy nálunk minden tekintetben erősebb ellenféllel. A továbbjutás kérdése még mindig nyílt, mindenkit biztosíthatok róla, hogy Budapestre is győzni megy a csapatunk, ahogy az Elbasan Arénában is arra játszottunk.

 

A Gazeta Dielli azt írta, hogy a Partizani azzal a Ferencvárossal tudta felvenni a versenyt szerdán – és volt partiban a magyar bajnokkal -, amelyben hat magyar válogatott játékos, de osztrák és ecuadori légiós is szerepelt. Az 1-1-s végeredményt abból a szempontból nem tartja jó eredménynek a lap, hogy szerinte a Ferencváros játékosai nem túl sok szenvedélyt mutattak a pályán a mérkőzés iránt.

Megszólalt a lapban a hazai gólszerző, a klub történetének első BL-találatát jegyző Realdo Fili is:

– Számomra ez egy nagyon különleges mérkőzés volt, nagyon boldog vagyok a gólom miatt. Hogy a továbbjutás viszont elúszott? Nagyon keményen dolgoztunk, sajnáljuk a bekapott gól előtti hibáinkat, azokon együtt, csapatként fogunk javítani. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy továbbjussunk, győzni megyünk a visszavágóra.

 

Az indeksonline.net szerint a Partizani minden várakozást felülmúlva teljesített a Ferencváros ellen, és közel állt ahhoz is, hogy akár kétgólos előnyre tegyen szert. A portál szerint egyáltalán nem lefutott a továbbjutás kérdése, hiába szerzett idegenben gólt az FTC.

A tvklan.al is elszalasztott hazai sikerről cikkez, kiülön kiemeli Fili nagyszerű gólját és az albán szurkolók által teremtett remek hangulatot. A szerző itt is reménykedik abban, hogy a Partizani Budapesten ki tudja majd harcolni a továbbjutást.

A balkanweb.com szerint „békében” zárta a mérkőzést a két csapat, hiába vezetett egy „szupergóllal” a Partizani. A cikkhez hozzászóló albán szurkolók nagyon dühösek voltak amiatt, hogy csak döntetlen lett a mérkőzés.

A gazetatema.net azt írja, „csak” 1-1 lett a találkozó, ami nagyban megnehezíti a többet érdemlő Partizani dolgát a visszavágón. Ők is külön megdicsérték a hazaiak gólját, de jutott a pozitív szakakból az egyenlítő Böde Dániel megmozdulásának is.